fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SDP BiH u Zenici promovirao svoj “Plan 10”

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Županijski odbor SDP-a BIH za Zeničko-dobojsku županiju održao je večeras svoju programsku konvenciju na kojoj je promovirao svoj program pod nazivom "Plan 10 za našu zemlju".

Ovaj programski projekt SDP BiH sadrži planove za ekonomiju i zapošljavanje, euroatlantske integracije i dijasporu, okoliš i turizam, za mlade, sport i kulturu, pravedno društvo, reformu javne uprave, obrazovanje, zdravstvo, pravosuđe i sigurnost.

U radu programske konvencije za područje ZDK sudjelovali su predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik Zukan Helez, generalni sekretar  Irfan Čengić, te predsjednici  kantonalnog odbora Senaid Begić i gradskog odbora Zneice Mladen Simić.

„Mi želimo da ponudimo ključne odgovore na sve probleme koje su nam u proteklom periodu rekli građani. Danas u Bosni i Hercegovini moramo povesti računa prije svega o radničkim pravima, povećati minimalnu platu i stvoriti bolje uslove rada, a to se svakako ne može postići jednostranim potezom. Po principu spojenih posuda podrazumijeva se da treba smanjiti  doprinose, da oslobodimo poslodavcima određeni dio kapitala kako bi mogli povećati plate zaposlenima i dalje investirati“ – kazao je Nermin Nikšić.

U SDP BiH razmišljaju o načinu za rješavanje problema u zdravstvu i pristup zdravstvenom osiguranju svim građanima u Bosni i  Hercegovini, te o rješenjima u obrazovanju na način da se omogući bolje besplatno obrazovanje za sve učenike i redovne studente.

„Ponovno ističem da svakako moramo voditi više računa o penzionerima, kao najugroženijoj populaciji u Bosni i Hercegovini, i stabilizaciji PIO fonda uz povećanje penzija, zatim stvaranju pretpostavki da mladi ljudi ostaju i oni koji su otišli da se vraćaju u BiH, da vodimo računa o svim aspektima kada je u pitanju budućnost naše zemlje“ – istaknuo je Nikšić.

U SDP-u su naglasili da se žele takmičiti na polju za realizaciju navedenog i ne žele da pričaju o podjelama i dizanju nacionalističkih tenzija, prijetnji jednima, drugima ili trećima, jer je to teren na kojima pobjeđuju neke druge stranke.

Za naredne izbore SDP BIH će svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine predložiti nakon unutarstranačkog trodnevnog referenduma, a zvanična promocija kandidata ove stranke planira se na Konvenciji SDP-a koja će se održati u nedjelju 27. svibnja u Sarajevu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});