fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sebija Izetbegović je bila uključena u slučaj Dženan Memić i zbog toga je smijenila časne doktore!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Na tribini u Novom Gradu u Sarajevu Šefik Džaferović je odgovorio na komentare da je SDA namjerno organizirala jučerašnju tribinu istovremeno dok se održavaju prosvjedi “Pravda za Dženana”, rekavši da samo zlonamjernici tako nešto mogu reći.

„Plan tribina je napravljen prije mjesec i pol dana, odmah nakon što sam nominiran za kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH. Termini su fiksni i ne mogu se pomjerati. Zlonamjerno je i bolesno da neki pokušavaju na bilo koji način povezati ova dva skupa. Kao otac i kao građanin suosjećam s porodicom Memić“ – rekao je Džaferović.

Gošća na tribini bila je generalna direktorica KCUS-a i kandidatkinja za Parlament FBiH prof.dr Sebija Izetbegović koja je izrazila podršku Šefiku Džaferoviću kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

Prof. Izetbegović je istakla da je Šefik Džaferović najbolji kandidat kojeg trenutno ima bošnjački narod.

Otac tragično nastradalog Dženana, Muriz Memić, kazao je novinarima uoči jučerašnjih prosvjeda kako nikako nije trebalo da Stranka demokratske akcije (SDA) zakaže u isto vrijeme tribinu kada se održava skup “Pravda za Dženana”.

„Nije mi jasno. Oni nisu trebali baš danas organizirati ovakav skup. Uostalom, to je samo jedna poruka koliko im zapravo stalo do istine. Ovdje će na ovom našem skupu biti nezadovoljan narod, tamo će biti oni koji su zadovoljni. A vidjet ćemo gdje će više biti ljudi”, poručio je Muriz Memić, navodi TheBosniaTimes.

Memić je istakao kako nikako ne može biti slučajno da se tribina SDA zakaže baš u isto vrijeme kada i skup “Pravda za Dženana”.

„ Ja bih trebao prozvati gospođu Sebiju Izetbegović koja je bila uključena u slučaj Dženan Memić. Ona je smijenila časne doktore Kemala Dizdarevića i Sandru Zubović-Vegar koji su rekli da Alisa Mutap nema amneziju”, dodao je Memić pred mnogobrojnim novinarskim ekipama koje su pratile jučerašnji skup.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});