fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Damjan Tadić/Cropix

Selak Raspudić iznijela detalje razlaza s Mostom: ‘Ne želimo varati birače’

Autor: Dnevno.ba

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić potvrdila je u srijedu da je došlo do razilaženja s Mostom i poručila da će nastaviti djelovati kao nezavisna zastupnica, a kao nezavisni zastupnik djelovat će i Nino Raspudić.

„Do razilaženja nije došlo zbog liste za Europski parlament, predmet rasprave među nama bile su različite nesuglasice oko same kampanje i onoga što joj je prethodilo i koje, nažalost, unatoč zajedničkom pokušaju nismo uspjeli razriješiti”, rekla je Selak Raspudić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Dodala je da joj je ponuđeno da nosi listu za Europski parlament, a zbog činjenice da je na istoj listi izrazio želju biti i Marin Miletić odustala je od toga da nosi listu.

„S obzirom na to da se Miletić od mene javno ogradio smatrala sam da ne bi bilo vjerodostojno i da ne bi bilo primjereno da nosim zajedničku listu”, rekla je Selak Raspudić i najavila da će u Saboru djelovati kao nezavisna zastupnica.

Foto: Damir Krajac/Cropix

‘Izdaja birača’

“Moja ideja je bliska izvornom ideji Mosta, da kad imamo isti cilj da prelazimo preko razmimoilaženja. Smatrala sam da bi bila izdaja integriteta i birača da okrenem glavu i da nosim listu koja nije konzistentna”, kaže Selak Raspudić.

“Razmimoilaženje nije zbog različitih stavova nego zbog činjenice da se kolega Miletić javno ogradio od mene. Kad se tako počnemo javno ograđivati, smatram da je onda svima jasno da ne bi bilo vjerodostojno da budem na listi. Nisam tada nastupila protiv njega iz poštovanja i prema njemu i da mu ne naštetim u kampanji. Smatrala sam da ne bi bilo vjerodostojno da je na listi dvoje ljudi koji se ograđuju jedno od drugog”, kaže.

SDP otpisao Milanovića kao kandidata za mandatara

Napomenula je i da je njezin suprug Nino Raspudić odbio biti na list za Europski parlament jer ne želi varati brisače odlaskom u Bruxelles te da će i on djelovati kao nezavisan zastupnik.

Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić na parlamentarnim izborima osvojili su saborske mandate na listi Mosta.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});