fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sindikati, Vlada ZHŽ, HDZ BiH, narod, Večernji list…

Autor: Ljubuski.info

ŠIROKI BRIJEG - Današnji sindikalni prosvjed policije u Širokom Brijegu je samo malo grebanje po površini socijalnih problema u županiji. Nakon što se otkriju razmjere uništenja županije od strane vlade Zdenka Ćosića i sadašnje politike, svi će se uhvatiti za glavu, sami će pitati nebo i zemlju – Zar je moguće…, nismo znali…, da smo znali prije bismo reagirali…?

Ali jedno je jasno da nikada nije kasno započeti borbu protiv vlasti, koja uništava, razara institucije i radi protiv vlastitog naroda, dovodeći u pitanje njegovu opstojnost. Sigurno je da ne spavaju mirno, ali se bore objavljujući neistine preko stranačkog biltena zvanog Večernji list.

Sindikati

Sindikate policije i prosvjete javnost treba podržati, bore se za svoja prava, obitelji, život, bolje društvo, a prava je šteta što između njih nema koordinacije i češćeg podržavanja.Sindikat MUP-a danas je izrazio negodovanje zbog oduzimanja od njihovih zasluženih plaća, prekovremenih sati, a s druge se strane ministar, koji to nikada nije smio biti, se hvali kako je smanjio izdatke za plaće za 740.000 KM, a to je novac policajaca, kojima doprinosi nisu uplaćeni 5 godina, nije im uplaćen beneficirani radni staž, koji ne smiju raditi po propisima, već onako kako im kriminalno vodstvo zapovjedi. Nije li to propast jedne službe i njene funkcije, a jačanje korupcije, propasti, krađe i rada izvan svakih normi.

vecernjak-boras01122016

Isti ministar je stvarao okolo sebe zaštićenu skupinu s lažnim diplomama, dajući im pozicije i činove krivotvorenjem potpisa, stvarajući korumpiranu policiju, koja po njegovoj potrebi uvodi strahovladu podizanjem lažnih kaznenih prijava i prijetnjama.

I Sindikat MUP-a treba potporu, iako ima malo čudnih polarizacija, koje se oko prosvjeda događaju, ali potpora ne smije izostati, a polarizacije moraju spriječiti oni sami.

Upravo je danas Velimir Mabić, tehnički tajnik stranke HDZ BiH u Širokom Brijegu, izjavio kako je HDZ privatna stranka i stvar nekolicine ljudi za koje ne vrijede zakoni, pa oni i ne trebaju raditi ono što im zakon nalaže. Što to znači, nego da je stranka izvan svakog zakona. Bravo HDZ BiH! To je pravi pokazatelj koliko se politika udaljila od naroda, kradući njegove resurse, ugrožavajući mu budućnost, samo za interes privatne stranke, kako sam Mabić kaže. I sam Mabić samo sluša one iznad sebe, ali kada shvati razmjere uništenja ZHŽ-a, on će sam kazati – Ajme!

Vesna Ćorluka podržala prosvjed policije

Ova sindikalna djelatnica se već godinama bori za prava prosvjetara, zakinutih za materijalna davanja, ali i za status u društvu i obrazovnu ekspanziju. Ističe kako godinama žele riješiti pitanje kolektivnog ugovora, ali da ministrica Ružica Mikulić po stranačkom naputku i naputku premijera ne čini ništa.

Za premijera Ćosića kaže kako nije involviran u problematiku, da je nezainteresiran za razgovore i rješavanje problema. Prosvjetarima se duguju milijuni KM za plaće i druge naknade.

prosvjed-policija01122016

Ako Vlada ZHŽ od 2012. godine nije uplaćivala doprinose u visini 12.000.000 KM na godinu, a prikazivala ih je uplaćenima, treba se zapitati – Gdje su završile desetine milijuna KM? Kako misle rješavati nagomilane probleme? Imaju li odgovornosti prema narodu, kakva je njegova sudbina i kada će prestati korupcija, bezakonje i pljačka? Naravno da to oni ne mogu zaustaviti, jer pohlepa za visokim plaćama, skupim vozilima i drugim beneficijama psihološki je jača od bilo kakve odgovornosti u u ministriranju društvu.

Vlada ZHŽ reklamira svoju društvenu ništavnost

Koristeći politički bilten svoje stranke (Večernji list), kroz pisanja drugorazrednih društvenih tema, bez stručnog i materijalnog uporišta, općinski i županijski političari iz HDZ BiH samo pucaju šamare vlastitim građanima. Radi se o upravljanju izvan svakog društvenog standarda, razine neobrazovanih osoba, bez bilo kakvog znanstvenog sadržaja.

Ovaj medij odmah po najavi prosvjeda je poradio na reklami ministra i njegovih nezakonitih radnji, ocjenjujući ih zakonitim, raspisavši se o potpisivanju Kolektivnog sporazuma, od kojeg neće biti ništa. Eventualno može biti potpisan tri mjeseca prije izbora 2018. godine s klauzulom da vrijedi od 1. siječnja od 2019. godine. To je prava politička mudrost.

Jadni novinari i novinarke iz stranačkog biltena, osim što se srčano bore objaviti nemoguće i futurističke projekte bez realnog pokrića, čak daju i koristiti vlastito ime za potpis reklamnog teksta pojedinaca iz vlasti. Večernji list to nije zaslužio, i to mu nikada nije smjela biti potreba.

Društvo u Hercegovini je složeno jadno i potrebna mu je potpuna politička dekontaminacija, nakon koje bi trebala uslijediti renesansa. Na potezu je narod.

Autor: Ljubuski.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});