fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Slučajeve nelegalno stečenih diploma što prije otkriti i sankcionirati

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Goran Ćosić razgovarao je u Sarajevu sa zamjenicom ministra za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije Martinom Vuk o unapređenju suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije u oblasti obrazovanja.

Posebna pozornost posvećena je izučavanju maternjeg jezika za djecu porijeklom iz Slovenije u Bosni i Hercegovini, kao i djecu iz BiH u Sloveniji, te pojavi krivotvorenih i nelegalno stečenih diploma.

Zamjenik ministra Goran Ćosić naglasio je da se s problemom nelegalno stečenih i krivotvorenih diploma susreće čitava regija, te da je riječ o pitanju koje treba krajnje ozbiljno tretirati.

„U interesu Bosne i Hercegovine je da se ovakvi slučajevi što prije otkriju i procesuiraju. Ne smijemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci koji su nelegalno došli do diploma bilo srednjih škola, bilo fakulteta, bace ljagu na čitav naš obrazovni sustav. Mi moramo učiniti maksimum da zaštitimo one koji su radom i zalaganjem stekli diplome“, rekao je Ćosić i podsjetio da su određene aktivnosti na provjeri diploma već pokrenute, prije svega u javnoj upravi.

Zamjenica ministra za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije Martina Vuk pohvalila je suradnju dvije zemlje u oblasti obrazovanja. Kao jedinu poteškoću u provođenju nastave na slovenačkom jeziku istakla je osiguravanje prostora za izvođenje nastave, te izrazila očekivanje da se i ovo pitanje u suradnji s nadležnim obrazovnim vlastima može riješiti.

Na sastanku je konstatirano da je Protokol o suradnji BiH i Slovenije u oblasti obrazovanja model kako treba uređivati odnose u toj oblasti, jer donosi puno benefita učenicima i studentima u obje zemlje.

U oblasti sporta, istaknuto je da je provođenje procedure kako bi bio potpisan memorandum o suradnji u toj oblasti u završnoj fazi, a gosti iz Slovenije pohvalili su organizaciju Europskog olimpijskog festivala mladih u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Sastanku u Sarajevu prisustvovali su i poslanik u Državnom zboru Republike Slovenije i predsjednik parlamentarne Grupe prijateljstva s Bosnom i Hercegovinom Marko Koprivc i ambasadorica Republike Slovenije Zorica Bukarac, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});