fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Treći biznis forum Brčko distrikta “Dijaspora za partnerstvo”

Autor: Dnevno.ba

BRČKO - Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH će se ove godine održati u periodu od 03. do 05. listopada. Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta i "Dijaspore za razvoj"- projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH iIOM BiH.

Tema ovogodišnjeg Foruma je „Dijaspora za partnerstvo“. Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta BiH, te pruži mogućnost za poslovno umrežavanjei istraživanje ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja.

Koktel dobrodošlice bit će upriličen u svečanoj sali Vijećnice 03. listopada u 19 sati. Otvaranje Biznis foruma je zakazano za 04. listopada u Domu kulture s početkom u 11 sati, te radni dio kroz sekcije i priopćenje zaključaka.

05. listopada su planirani B2B sastanci.

Treći Biznis Forum organizira se u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”, a koji je projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Na ovogodišnjem Forumu će biti prezentirane uspješne investicija u suradnji s bh.dijasporom, kao i nacrt Strategije Brčko distrikta BiH za suradnju s bh. dijasporom. Primarni cilj jeste da kroz dijalog i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao i važan poslovni i investicijski događaj za širenje znanja i poslovnih ideja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});