fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Hrvatskoj zaplijenjeno oko 16 tona duhana, ali ne treba se nitko od naših sekirati!

Autor: Srna

ZAGREB - U Hrvatskoj je zaplijenjeno oko 16 tona duhana, što je jedna od najvećih pljenidbi na tom području, a protiv sedmorice preprodavača duhana pokrenuta je istraga zbog sumnje da su oštetili državni proračun za najmanje 2,7 milijuna kuna.

Policija je u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (Uskok) i u suradnji s carinom provela višemjesečno istraživanje o nedozvoljenoj trgovini duhana, tijekom kojeg je izvršila jednu od najvećih pljenidbi u Hrvatskoj. Uskok je protiv sedmorice osumnjičenih pokrenuo istragu.

Tužiteljstvo sumnja da su zločinačko udruženje za preprodaju duhana organizirala dvojica muškaraca dobi od 38 i 26 godina, prenose hrvatski mediji.

Oni su pronalazili proizvođače duhana na području Virovitičko-podravske županije i od njih kupovali duhan u listu, dok su druga dvojica osumnjičenih kontaktirali proizvođače duhana i dogovarali njegovu prodaju.

Potom su kupljeni duhan u listu dovozili na zagrebačko područje, rezali ga i preprodavali.

Na taj način su u više navrata kupili najmanje 4,5 tona duhana u listu od čega su raznim kupcima prodali najmanje 3,3 tone sitno rezanog duhana.

Preprodavači su pritom zaradili 193.000 kuna i oštetili proračun za najmanje 2,7 milijuna kuna, priopćio je Uskok.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, koje je trajalo nekoliko mjeseci, zaplijenjene su gotovo četiri tone duhana i tri rezača duhana u dva skladišta na području Zagreba. Privremeno je oduzeto nešto više od 1,5 tone duhana u transportu, te nešto više od 700 kilograma sitno rezanog duhana od kupaca na području Rijeke i Zagreba.

Privremeno su oduzeta i četiri vozila koja su korištena za prijevoz duhana, odnosno dva kombi vozila i dva privatna vozila.

Policija je zajedno s carinskim službenicima otkrila skladište na području Odre, čijom je subotnjom pretragom pronađeno i privremeno oduzeto 85 kutija s duhanom, odnosno oko 10 tona duhana ukupno i tri ručna viličara.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});