fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Rama može živjeti bez Čovića, ali ne može s Ivančevićem!

Autor: Ivan Šekelja / Dnevno.ba

RAMA - Prije nekoliko dana susreo sam fratra kojeg nisam dugo vidio. Pozdrav je bio naizgled iskren i srdačan. Razmjena pitanja prigodom susreta nakon duljeg vremena su uobičajena: Kako si, kako obitelj, zdravlje, kako ti ide posao, jesi li zadovoljan? Kao i obično odgovaram: hvala Bogu dobro, posao mi ide odlično, a u biti nikad ne kukam, jednom riječju prezadovoljan sam. -Pa zašto onda pišeš da si nezadovoljan, upitao me. Evo zašto pišem

Sit mačak miševe lovi!!!

Pišem ovo zbog ramske mladosti, koja ne želi ovakvu Ramu, zbog svih koji su otišli sa željom da se nekad vrate. Ovo je spontana ljudska reakcija na ramsku bitku s moći koja i drugima daje snagu, vjeru i osjećaj vlastite važnosti naspram programirane korupcije i organiziranog kriminala. Neovisno o općem stavu i dosad iznesenim činjenicama i argumentima, načelnik Ivančević i pomoćnici planski kopaju duboke rovove, zakapajući time sebe u okvire kriminala i korupcije s nemogućim izlazima. Pa otkud im više razarajuća želja djelovanja spram Rame u kojoj žive i njezine populacije?

Poštovani Ramljaci u Rami i dijaspori,

u mjesecu kolovozu neću ništa pisati niti objavljivati već koncentraciju usmjeriti na dubinsku analizu i dijagnozu kandidata iz Rame na predstojećim listopadskim općim izborima. Imam odličan presjek stanja. Bit će to sve potkrijepljeno argumentima i činjenicama. Pisat ću i govoriti istinu i samo istinu. Mi Ramljaci na listopadskim izborima nemamo koga zaokružiti.

Do kada će na izborima šansu dobivati oni koji su već pokazali da ne znaju, da neće i da ne mogu voditi i zastupati interese Rame i ramskoga puka?

I dok ramski kandidati i njihove družice nezasluženo provode godišnji odmor s nogama u moru i pune baterije za predstojeću kampanju, brojni Ramljaci marljivo rade za golu egzistenciju bez ikakve mogućnosti za odmor i da okuse morsku slanu vodu, a o morskim plodovima da i ne govorim. I sam deset godina nisam bio na odmoru. Tako nas godinama kažnjavaju ramski kandidati na izborima ma bilo koje partije i vjere. Partije i partijski čelnici ne biraju kandidate, oni ih postavljaju.

Mogli su izabrati kandidate na ponos Rami, ali nisu. Mogli su puno toga, ali nisu jer im je Rama nebitna u odnosu na kontrolu i poziciju. Branim izbor najboljih, najsposobnijih, najobrazovanijih i slično ili pak uz to ljude s jasnom ramskom identifikacijom, s osjećajem pripadnosti i s jasnom željom kome služe i podnose izvješće.

Međutim, kada se naši kandidati ma bilo koje partije vrate sa nezasluženog odmora i napunjenih baterija krenu u izbornu kampanju čekaju nas otrcane floskule i slogani npr.“ ILI JESMO IL NAS NEĆE BITI,“ „OPREDJELJENJE ILI ISTREBLJENJE,“ „S NARODOM,“ „NAROD ZNA,“ „DOĐE BAJA VEDRA ČELA I NAPRAVI ČARŠIJU OD KASABE“ itd, itd.

Ali čeka ih pregled: neke rentgen, neke CT, a neke bome i magnetna rezonanca. Siguran sam da nakon ovoga niti jedna stranka u kampanji za predstojeće izbore neće koristiti usluge konobe Gaj, ne zato što ću ja to zabraniti niti na to imam pravo, već zbog, kako sam već rekao, dubinske analize na temelju argumenata i činjenica koju želim prezentirati Ramljacima u Rami i dijaspori. Ako slučajno netko od ramskih kandidata u kampanji na predstojećim listopadskim općim izborima i dođe u konobu Gaj, pripremio sam kandilo i Tamjan.

Neki su mi čak i zaprijetili vješanjem ako ih spomenem, pa evo imaju pun mjesec dana da to i učine, a takvi su mi prava poslastica. Dragi moji Ramljaci, mogao sam zbog sitnih osobnih interesa sudjelovati u propasti Rame, ali neću, neću nipošto, nemojte ni Vi. Ne vodi se politika principom nemoj se bunit’ loše ćeš proći, već budi čovjek pa makar imao znatno manje jer to jedino vrijedi. Imati ne znači biti, imati više ne znači biti više. Preživjet će Rama Ivančevića i Čovića pa ako hoćete i Dželilovića. Ramu se može pljačkati, ali se ne može opljačkati, Ramu se može iseljavati, ali se ne može iseliti. Nebojte se!!!

Da zaključim, Rama može živjeti bez Čovića ali ne može s Ivančevićem.

A postoji li uopće neko drukčije moguće rješenje, neka spasonosna kombinacija? Promjene trebaju krenuti od nas samih. Svi smo odgovorni.

Rama dakle nema za koga glasovati na listopadskim općim izborima. Čović je poslao jasnu poruku na 28. obljetnici osnutka HDZ-a BiH Rama.

„Pobjedit ću i bez Rame“ – rekao je i s tim se da oprostite po…. na Ramu i na ramski HDZ. Zašto je Čović to rekao? Doduše bio je isprovociran govorom prvog predsjednika HDZ-a u Rami gospodina Ilije Petrovića:

Čujemo se uoči Male Gospe.

Autor: Ivan Šekelja / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});