Plućna tromboza je ozbiljno stanje koje nastaje kada se u p...
2 ukusne voćke koje tjeraju žgaravicu
Jesi li znala da tijelo za vrućih i toplih dana ima manju sposobnost reguliranja kiseline u tijelu. Stoga su smetnje s probavnim organima pa čak i povraćanje učestaliji. Ali ako ćeš konzumirati namirnice poput banane, lubenice, kokosove vode, hladnog mlijeka, mlaćenice nećeš patiti od žgaravice.
Banane – su najbolji protuotrov za želučani refluks, a i ukusne se kad poželiš nešto prigristi. Osim toga proizvode sluz kojom se oblaže želudac, smanjuju pH vrijednost tijela i bogate su vlaknima. Ako imaš probleme sa žgaravicom banane su odličan način da je držiš pod kontrolom.
Kokosova voda – je odlična za regulaciju kiseline u tijelu i za hidrataciju. Kokosova voda djeluje i kao čistač organizma jer doprinosi uklanjanju toksina iz tijela.
Lubenica – kao i dinja sadrži puno antioksidansa i vlakana i prevenira stvaranje kiseline tako što povoljno djeluje na sluznicu želuca. Visok udio vode koji sadrži ovo voće hidratizira tijelo i regulira pH vrijednost. Jabuke i papaja su također odličan izvor vlakana i regulatora kiselosti organizma.
Vruća voda – najjednostavniji način za regulaciju kiselosti u tijelu i protiv želučanog refluksa je da popiješ čašu što toplije vode prije i nakon jela. To će ti dati osjećaj lakoće u trbuhu i olakšati proces probave.
Hladno mlijeko – je još jedan odličan način u borbi protiv kiseline u želucu. Mlijeko apsorbira kiselinu i umiruje osjećaj pečenja u želucu. U tu svrhu pij hladno mlijeko bez ikakvih dodataka.
Mlaćenica – je nusproizvod koji se dobije prilikom proizvodnje maslaca, a pomaže kod želučanog refluksa. Mlaćenica “hladi” želudac, djeluje na bakterije u njemu i sprečava stvaranje kiseline te pomaže održavanju zdrave probave. Osobe koje imaju problema sa želučanim refluksom trebaju jesti češće manje obroke i u svoju prehranu uvesti spomenute namirnice.
ZADNJE VIJESTI
Prema recentnim istraživanjima, proces dugotrajnog pamećen...
Velika većina ljudi ne može zamisliti dan bez šalice miri...
Možete li pogoditi koje povrće registrirani dije...