Prema recentnim istraživanjima, proces dugotrajnog pamećen...
Čaj od peršina – pomaže kog upale mjehura i smiruje gastritis
Peršin je opće poznat kao biljka koja pomaže prilikom izlučivanja viška vode iz organizma, pa je samim time koristan za zdravlje bubrega i mjehura.
Istraživanja su pokazala da može pomoći kod upale prostate, natečenih nogu, natečenih kapaka, a pozitivno djeluje i na rad jetre.
Bogat je mineralnim sastojcima, a to su kalij, željezo, kalcij, mangan, magnezij i bakar. Ono što peršin svrstava u red visokovrijednih namirnica je ogromna količina vitamina C, zbog čega se smatra jednom od namirnica najbogatijim ovim vitaminom.
Maslačak – ublažava bol, jača bubrege, pomaže kod probave
U tradicionalnoj se medicini čaj od peršina preporučuje kod pojave artritisa, gihta, upala usne šupljine, bubrega i mjehura. Često se koristi i za ublažavanje gastritisa.
Čaj se pije najčešće kod upala mjehura jer svojim svojstvom brzog izbacivanja vode iz organizma čisti mokraćne kanale i ispire bakterije. Osim što potiče izlučivanje vode, potiče i izlučivanje soli u organizmu pa tako kontrolira krvni tlak.
Kako pripremiti čaj od peršina?
Prije svega dobro operite peršin kako bi se riješili prljavština. Ovaj napitak može biti gorak pa ga zasladite s malo meda. No, ako vam se uistinu ne sviđa okus, mislite na dobrobiti koje pruža zdravlju kada ga pijete i sve će biti lakše.
Muči vas nadutost? Ove će vas namirnice u trenu riješiti tegoba
Priprema: Napunite malu posudu vodom i pustite da voda proključa. Izmjerite četvrtinu šalice šalice svježeg peršina te ga prelijete vrelom vodom. Ostavite tako poklopljeno pet minuta. Procijedite i vaš je napitak spreman za ispijanje.
ZADNJE VIJESTI
Velika većina ljudi ne može zamisliti dan bez šalice miri...
Možete li pogoditi koje povrće registrirani dije...
Većina ljudi s vremena na vrijeme uživa u alkoholnim pići...