fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ivan Lendrić razveselio “Plave” u Krupi na Vrbasu

Autor: Dnevno.ba

KRUPA - Nogometaši Željezničara pobijedili su kao gosti Krupu s 1:0 u posljednjem susretu 19. kola Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme donosi nešto bolju igru sarajevskog tima. Imali su nekoliko pokušaja prema golu Krupe, a prvi je zaprijetio Miroslav Stevanović. Našao se sam pred golom domaćeg tima, ali je promašio prazan gol. Novu šansu gosti su imali četiri minute kasnije. Šut Siniše Stevanovića dobro brani Kutić, te se Krupa obranila.

Potom je igra preselila na sredinu terena. Domaći su se oslobodili pritiska, a u prvom dijelu vrijedi još samo izdvojiti pokušaj Gorana Zakarića, ali golova nije bilo i na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0, javlja SportSport.ba.

Nastavak ponovo donosi dosta zanimljivu utakmicu. Oba tima su imala svoje periode utakmice, da bi u 64. minuti gosti stigli do gola. Nakon ubačaja s lijeve strane gužvu u kaznenom prostoru koristi Lendrić, koji pogađa za prednost Plavih od 1:0.

Novu veliku šansu gosti propuštaju deset minuta kasnije. Udarac Zajka Zebe pogađa gredu gola Krupe i domaći su imali mnogo sreće. Do kraja tim Slavka Petrovića mirno privodi meč kraju. Nisu dozvolili Krupi da ugrozi prednost i Željo je stigao do velika tri boda.

Premijer liga, 19. kolo: Krupa – Željezničar 0:1 (Lendrić 64′)

KRUPA: Kutić, Maksimović, Redžić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Milanović.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, S. Stevanović, Kerla, Marković, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Stojanović, Zeba, Lendrić, M.Stevanović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});