STVARNI RAZLOG OTKAZA SPAHIĆU: Klubu dozlogrdilo njegovo udaranje suigrača?

Autor: Slobodna bosna

HAMBURG - Njegovi suigrači Pierre-Michel Lasogga i Josip Drmić bili su žrtve Spahićeve ruke, a zbog učestalih teških riječi i sklonosti da „pravdu“ istjeruje pesnicama, u klubu je vladao strah od „lošeg dečka“.

HSV, koji se ove sezone grčevito bori za opstanak objavio je iznenađujuću odluku da su raskinuli ugovor s bh. reprezentativcem Emirom Spahićem. Prošlog ljeta su njegovim igrama u rukovodstvu ovog tima bili jako zadovoljni, te su mu produžili ugovor na još jednu sezonu. Ove sezone je pružao znatno slabija izdanja, no razlog za otkaz nije samo nezadovoljstvo Spahićev igrama ove sezone. Naš reprezentativac čini se da je još jednom platio cijenu svog temperamenta.

„U posljednjih nekoliko sedmica započeli smo s procesom promjena u našem timu. Taj proces, sada uključuje, da budućnost planiramo bez Emira Spahića“, izjavio je trenet Hamburgera Markus Gisdol.

Ovu odluku podržao je i novi šef kluba Heribert Bruchhagen.

Što se dogodilo? Pa, s obzirom na dosadašnje iskustvo s Emirom Spahićem, ništa novo. Podsjetimo, Spahić je 2015. godine izbačen iz Bayer Leverkusena nakon što je udario zaštitara, a u nekoliko navrata šamarao je i šaketao kako protivničke igrače, tako i suigrače. Osim što je 36-godišnji Spahić ove godine pružao blijeda izdanja, problemi s njegovim temperamentom nastavili su se i u Hamburgeru. Njegovi suigrači Pierre-Michel Lasogga i Josip Drmić bili su nove žrtve Spahićeve ruke, a uz učestale teške riječi i sklonost da „pravdu“ traži pesnicama u klubu je vladao strah od „lošeg dečka“.

Kada se tome pridoda Spahićeva dob i loša doba, očito se radi o kapi koja je prelila čašu za rukovodstvo Hamburgera.

Autor: Slobodna bosna

ZADNJE VIJESTI