fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Predstavljen novi Master program ”Menadžement i informacijski sistemi”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predstavnici kompanije Microsoft BiH i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu su na svečanoj ceremoniji u prostorijama fakulteta predstavili novi Master studij ''Menadžement i informacioni sistemi''. Podršku novom programu svojim prisustvom dali su i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Kemal Kozarić, te rektor Univerziteta u Sarajevu, Rifat Škrijelj.

„Živimo u svijetu čiju budućnost oblikuju sve savršenije tehnologije, ubrzano generiranje znanja, početak nove ere u cjeloživotnom obrazovanju, kao i vođenje društvenih i ekonomskih promjena u međusobno povezanom okruženju. Ne morate biti fizički prisutni u najbogatijim i najorganizovanijim sredinama da bi bili dio razvijenog svijeta ukoliko vladate znanjima i vještinama industrija budućnosti. Informacijske tehnologije, vještačka inteligencija, Big data, Internet of Things, Cloud tehnologije su samo dio vještina i tehnologija koje utiču na nove, velike i ubrzane promjene u domenu usluga, proizvoda, tržišta i novca. Samo obrazovni ljudi koji vladaju suvremenim znanjima i vještinama mogu upravljati promjenama koje su postale konstanta ovog vremena. Ovaj master program, prvi ove vrste u regiji, nastao kroz suradnju akademske zajednice i vodeće svjetske kompanije je prilika za sve one koji žele da budu u koraku s vremenom, kao i za one koji žele promjenu za sebe i svoju kompaniju u skladu sa izazovima koji će odrediti našu budućnost..“ – izjavio je prof. dr Zlatko Lagumdžija, šef Katedre za menadžment i informacijske tehnologije i rukovoditelj master studija za „Menadžment i informacijske sisteme“.

Program ”Menadžement i informacijski sistemi” ponudit će nove, inovativne mogućnosti za učenje, koristit će se Microsoft tehnologije, oslanjajući se na praktična iskustva certificiranih Microsoft trenera. Uvodeći tehnologije u obrazovni sistem unaprijedit će se znanje mladih ljudi, usavršit će svoje vještine, steći određeno iskustvo i zasigurno biti konkurentniji na tržištu rada.

”Transformacija obrazovanja kojom bi se odgovorilo na potrebe tržišta rada, kao i na izazove globalnog i digitalnog svijeta, zahtijeva promjenu odnosa između učenja i podučavanja. Obrazovni programi moraju omogućiti izgradnju znanja i pristup informacijama iz različitih izvora i istovremeno omogućiti pristup tehnologijama. Ono što je potrebno je obrazovanje koje studente i mlade priprema za kompleksne izazove – tehnološke, kulturološke, okolišne, društvene i ekonomske – sa kojima će se prije ili kasnije susresti u svom osobnom i profesionalnom životu. Microsoft kao pouzdani savjetnik i partner pomaže obrazovnim institucijama da što jednostavnije prođu kroz proces digitalne transformacije oslanjajući se na rješenja posebno kreirana za edukaciju” – istakao je Omar Krivošija, direktor kompanije Microsoft BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});