fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ARMIN CIBRA ZA DNEVNO.BA: Jedan veliki profesionalac mi je pomogao u pisanju knjige o Fahrudinu Radončiću!

Autor: D.I.

SARAJEVO - Nakon svega pozitivnoga i negativnog što se u zadnje vrijeme pojavilo u bh medijskom prostoru glede objave knjige Armina Cibre pod naslovom "Fahrudin Radončić mafijaš u podzemlju Balkana" sam autor je osjetio potrebu još jednom izaći u javnost, te ukazati na određene činjenice.

“Izlazak ove moje knjige ničim objektivnim nije trebao postati interesom javnosti naše države i regije osim samim sadržajem. Međutim, iz meni sasvim iracionalnog ponašanja, inače meni generalno drage osobe, koja je umislila da je ona Armin Cibra i da je ona, deset mjeseci, svakodnevno kao ja radila na oblikovanju same knjige i da je ona bila pratitelj F. Radončića u situacijama o kojima knjiga govori u najvećem dijelu, ovaj izlazak moje knjige je dobio sasvim drugi i neželjeni publicitet” – govori za Dnevno.ba autor Armin Cibra.

Kako ističe – to ga je spriječilo da se ranije oglasi i zahvali svima koji su mu pomogli.

“Danas me lijep i pozitivan komentar o meni, našoj javnosti itekako poznate stvarne novinarke Dženane Karup Druško, podsjetio da je došao pravi trenutak, da se zahvalim ljudima čije je profesionalno znanje oblikovalo moje informacije u jednu sasvim korektno napisanu knjigu. Valjda je svakom pismenom jasno da i školovani novinari, poznati pisci, predsjednici država, razne zvijezde iz javnog života koriste usluge lektora, savjetnika, urednika konzultanata na radu pisanja svojih knjiga, pa zašto ne bi i jedan Armin Cibra” – kaže autor ove knjige.

“Neki od tih profesionalaca su potpisani na samoj knjizi, neki su željeli ostati anonimni, a neke sam iz već navedenog razloga propustio imenovati do sada. Pa zato evo želim reći. Posebno hvala jednoj novinarki koja će se prepoznati, jer ju je bila velika čast imati kao pomoć pri pisanju knjige. Radi se o jednoj poznatoj novinarki iz zone istraživanja kriminala, dugogodišnjem iskusnom profesionalcu, naravno školovanom novinaru koji nije preko noći to postao. Novinarka je to jednog poznatog tjednika. I kako se radi o vrhunskom profesionalcu jasno je da nismo upali u problem autorstva” – dodao je Cibra na kraju ovog kratkog razgovora.

Autor: D.I.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});