fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIKOVA RIJEŠENJA: “Građani RS već rezerviraju autobuse i hoće organizirano da krenu u Sarajevo!”

Autor: Slobodna bosna

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas građane RS-a da odustanu od organiziranog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužiteljstva BiH.

“Danas mi se obratio jedan broj građana da me informira da već rezerviraju autobuse i hoće organizirano da krenu u Sarajevu zbog poziva za saslušanje koji mi je upućen iz Tužiteljstva BiH zbog održavanja referenduma o Danu Republike. Molim sve ljude koji to organiziraju da odustanu, jer je krajnje rizično u pogledu njihove sigurnosti”, istakao je Dodik danas prilikom posjete općini Istočni Stari Grad.

Zahvalivši se građanima RS na podršci koju stalno dobija, predsjednik RS je ponovio da ostaje pri stavu da će se odazvati pozivu za saslušanje u bilo kojoj pravosudnoj instituciji na teritoriji Republike Srpske, ali ne i u Sarajevu.

“Spreman sam da dam izjavu, ali ne u Sarajevu, nego u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u RS-u, koju odredi Tužiteljstvo BiH. U ovom slučaju nema odgovornosti, nego je sve pitanje voluntarizma sarajevskih političara koji prijete, a među kojima je i lider SDA Bakir Izetbegović”, kazao je Dodik.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});