fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EKSKLUZIVNO: HT Mostar od Sokola naručio helikopter, a onda propao i projekt i 70.000 KM!?

Autor: I. Jurić

MOSTAR - Kontroverzni ugovor između HT Mostara i Sokola o kupnji helikoptera, svojedobno su potpisali tadašnji direktor Sokola Dragan Čović i direktor HT Mostar Marinko Gilja. Hrvatske telekomunikacije Mostar naručile su od mostarske kompanije Soko helikopter, u studenom 1995. godine, no taj projekt nikada nije završen, a više od 70.000 KM koliko je HT Mostar prebacio Sokolu preko računa nikad nije vraćen na račun HT Mostar već je potrošio za džeparac sami Dragan Čović, a dio novaca koji su izvukli skupa Čović i Gilja je iskorišten da se protuzakonito za minimalnu cijenu otkupi cijeli kompleks SOKO-la i to slučajno u korist i za račun Dragana Čovića i njegove grupe "Sokolara", koji su danas vrhunski raspoređeni na sve bitnije pozicije.

Kao što je vrlo dobro znano tadašnji direktor HT Mostar Marinko Gilja je trenutno nadomak preuzimanja dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede HZ HB Mostar, pa kad se sve uzme u obzir onda je normalno da Gilja bude postavljen na jednu odličnu novčarsku funkciju, jer tko će “šišati” Elektroprivredu ako neće Gilja, ali mislimo da se ovaj put malo preračunao, jer puno bi mu bilo bolje da je ostao na Fakultetu i pripremao Doktorat nego što se skupa s Vilimom Primorcem upleo u Čovićeve izge kao “makaze za šišanje ovaca”.

helikopter dokaz

Gilja je Čovićev dugogodišnji prijatelj, koji je na inicijativu Čovića trebao biti predložen i za državnog premijera 2010. godine, ali to se nije desilo.

Operativnim radom na terenu došli smo u posjed ugovora po kojem HT Mostar od Sokola naručuje helikopter, kao i faksimil uplatnica iz kojih se vidi da je HT Mostar na račun Sokola uplatio, nešto više od mjesec dana nakon potpisivanja ugovora, dva puta po 100.000 hrvatskih kuna i 20.000 DEM.

gilja potpis 05102015

Helikopter nikada nije napravljen, a u listopadu 2003. godine donešen je prijedlog za oprost duga Sokolu.

Nadalje smo došli do provjerenih podataka da je za svog ministarskog mandata u Vladi Federacije Čović sklopio ugovor o kupovini šesnaest mini busova za ratne vojne invalide , čija je ukupna vrijednost bila 2,14 milijuna maraka. No, kako nikada nije precizno utvrđeno koliko je takvih vozila poduzeće Soko Eurobus, kojem je cijeli posao povjeren, isporučilo, dodatna je provjera naložena Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

Rezultat te istrage bila je nova kaznena prijava naložena Županijskom tužiteljstvu u Mostar. Rezultat te istrage bila je nova kaznena prijava koja je, opet, naknadno zataškana i stopirana, ali i ovaj predmet se priprema da se izvuče iz sudskih ladica, a ovdje će se ići i na odgovornost sudaca koji su sve ovo zataškali.

soko-eronet dokument

U ovom slučaju oko autobusa Čović i Vidačak se kao suizvršitelji terete da su sklapanjem ugovora i izvršenjem, odnosno neplaćanjem najamnine u Slobodnoj zoni Soko u iznosu od oko 170.000 KM namjerno nanijeli i prisvojili sredstva od te tvrtke, čijim su sredstvima kasnije privatizirali Sokolovu tvrtku Soko Pteron. Gdje će se istraga nastaviti voditi, odlučit će Federalno tužiteljstvo koje je privremeno obustavilo istragu u ovom slučaju!

https://www.youtube.com/watch?v=ui64yHtexAk

Autor: I. Jurić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});