fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PARANOIDNI “INFORMER” TVRDI: Američki tajkun odvojio čak 20 milijuna dolara za rušenje Srpske Vlade?!

Autor: Dnevno.ba

BAOGRAD - George Soros, koga "Informer" naziva zloglasnim američkim tajkunom, i čovjekom koji stoji iza većine "obojenih revolucija" u svijetu, "odvojio je čak 20 milijuna dolara za "interventno financiranje demokracije u Srbiji"!

“Ovo je dramatično upozorenje ruskih obavještajaca koji su došli do pouzdanih podataka o Sorosevim planovima u Srbiji”. Kako “Informer” saznaje, ruski agenti su, po nalogu predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina, upozorili vlasti u Beogradu na “zlo koje se sprema”.

Prema riječima neimenovanih sugovornika, plan Sorosa i njegovih operativaca jeste da “političku situaciju u Srbiji maksimalno radikalizira” i dovedu do uličnih sukoba i ozbiljne političke krize.

– Krajnji cilj je da se ruski utjecaj na vrh srpske politike smanji što je više moguće. Soros i američki centri moći koji stoje iza njega kao najveću opasnost u Europi trenutno vide “rusku Srbiju”. I zato neće žaliti ni para, ni svake druge podrške da na vlast, ovako ili onako, vrate one koji bespogovorno slušaju Zapad – objašnjava izvor “Informera”.

Upitan kako “sorosevci” misle da na silu promijene volju naroda, on odgovara:

– Ne zaboravite, na početku sukoba u Ukrajini većina Ukrajinaca je bila za Porošenka. Iako u Makedoniji i dalje uvjerljiva većina ljudi podržava vladajući VMRO, Soros je uspeo da izazove najveću krizu u modernoj političkoj povijesti. Tako nešto, po makedonskom receptu, pokušat će i u Srbiji…

Prema ruskim informacijama, Soros će 20 milijuna dolara u “srpski slučaj” u narednih godinu dana uložiti kroz razne projekte – od podrške medijima, preko projekata NVO za razvoj “civilnog društva”, do školovanja političkih i medijskih kadrova. Svi ti službeni projekti, međutim, bit će samo maska, a najveći dio keša će doći do organizatora protesta koji treba da izazovu kaos.

– Soros, više ili manje skriven, stoji i iza protesta “žute patke”. Gotovo sve NVO koje se pojavljuju kao organizatori protesta “Ne davimo Beograd” u krajnjoj instanci su financijski povezane sa Sorosem i njegovim organizacijama – tvrdi sugovornik tabloida.

Analitičar Branko Radun ocjenjuje da ovo nije prvi put da se Soros miješa u politiku Srbije.

– Soros to ne radi samo u Srbiji, već u većem djelu Europe i sveta. Na taj način osigurava da te zemlje rade u američkom interesu. Pritisak na Srbiju nije bezazlen! Ali u ovoj fazi ne bih rekao da je to rušenje Vučića, već prije kao pokušaj njegovog slabljenja. Međutim, ako dosadašnji pritisak ne da rezultate, sigurno će se preći na njegovu radikalizaciju – zaključuje Radun.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});