fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Radončićev “potrčko” Omer Čevra brani Čovićevog “diplomatu” Ivana Šušnjara!

Autor: Slobodna Bosna

ŠIROKI BRIJEG - Kako su izvijestili mediji, prošle nedjelje je Općinski sud u Širokom Brijegu proglasio krivim Emira Suljagića, bivšeg zamjenika ministra obrane BiH, zbog klevete protiv Ivana Šušnjara, vlasnika portala "Poskok".

Nepravomoćnom sudskom presudom Suljagić je obavezan Šušnjaru platiti 3.000 maraka zbog duševnih bolova i troškove suđenja.

Šušnjar, nekadašnji kandidat za generalnog konzula BiH u SAD, a kasnije i za ambasadora naše zemlje u Češkoj, tužio je Suljagića zbog istupa na društvenim mrežama na kojima ga je nazivao “ustašom”, “kriminalcem”…

Najvažniji svjedok Ivana Šušnjara na sudu bio je Omer Čevra, dugogodišnji glasnogovornik Saveza za bolju budućnost i Šušnjarov blizak prijatelj. Čevra je tijekom svjedočenja rekao da poznaje osobno i Suljagića i Šušnjara, a da nije siguran da li se njih dvojica međusobno poznaju.

Rekao je kako je hajka protiv Šušnjara pokrenuta nakon što ga je Dragan Čović predložio za generalnog konzula u SAD. To je bio povod, kako je kazao na sudu Čevra, da krenu “žestoke medijske reakcije na takav prijedlog od određenih medijskih, diplomatskih, novinarskih i intelektualnih krugova”.

Čevra je rekao “kako su se ti krugovi oglasili pismom (peticijom) protiv Šušnjara”.

On je rekao da “ne može grupa propalih novinara i umjetnika određivati diplomnatski kod zemlje koja ima demokratski izabranu vlast, te da bi bilo tako i da on, ili bilo tko drugi, bude predložen na sličnu poziciju, a da mu grupa umjetnika i novinara to pokuša blokirati”.

Šušnjar, međutim, nije Suljagića tužio kao potpisnika peticije, nego zbog njegovih privatnih statusa na društvenim mrežama. S druge strane, među “propalim novinarima i umjetnicima” koje proziva Čevra nalaze se brojne ugledne ličnosti, između ostalih Jasmila Žbanić, fra Mile Babić, Dino Mustafić, Ahmed Burić, Zlatko Dizdarević…

Čevra, koji je i sam pod nikada razjašnjenim okolnostima vraćen iz SAD-a, gdje je tijekom rata izbjegao, svojim svjedočenjem se odužio prijatelju i intimusu Ivanu Šušnjaru na podršci koju je ovaj prošle godine dok je u SAD čekao agreman uputio Fahrudinu Radončiću, lideru SBB-a nakon što je pritvoren po nalog Tužiteljstva BiH.

Šušnjar je tada napravio pravi diplomatski skandal tvrdnjom da je “američke službenike upoznao s montažom Radončiću”. Taj skandal, potpuno neprimjeren za diplomatu toga ranga je koštao Šušnjara odbijanja davanja agremana od strane američke administracije.

Svjedočenjem na sudu u Širokom Brijegu, Čevra je samo potvrdio riječi svog šefa Radončića kako ta stranka nalazi zajednički jezik sa svima i na svim razinama. Radončić nalazi jezik s Čovićem, a Čevra s njegovim nesuđenim diplomatom Šušnjarom.

Autor: Slobodna Bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});