fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Istraživanje pokazuje: Korisnici e-cigareta prije će prestati pušiti

Autor: Zdravakrava.hr

Za razliku od prijašnjih istraživanja, novo istraživanje pokazuje da je više od polovice korisnika e-cigareta prestalo pušiti duhanske cigarete u posljednjih 5 godina u usporedbi s 28% pušača koji nikada nisu koristili e-cigarete, prema istraživanju Columbia Universityja objavljenom u časopisu Addictive Behaviors.

Čini se kako se svakih nekoliko mjeseci pojavi nova studija koja je oprečna onoj prethodnoj. Naime, 2016. godine portal Muscle & Fitness objavio je studiju koja je pokazala da je u 28% slučajeva manja vjerojatnost da će korisnici e-cigareta prestati pušiti u odnosu na one koji puše samo duhanske cigarete. Sada, nakon više od godinu dana, novo istraživanje pokazuje upravo obrnute rezultate.

“Dok pitanja o učinkovitosti e-cigareta za prestanak pušenja ostaju, naši rezultati sugeriraju da česta uporaba e-cigareta može igrati važnu ulogu u prestanku pušenja ili prevenciji”, rekao je Daniel Giovenco, glavni voditelj studije i profesor društveno-medicinskih znanosti.

Na kraju, nakon uračunavanja niza čimbenika kao što su želja za prekidom, educiranosti, zdravstvenog osiguranja i dobi, istraživanje je pokazalo da je vjerojatnost da osoba prestane pušiti tradicionalne cigarete tri puta veća ako često koristi e-cigarete, u usporedbi s onima koji ih ne koriste.

Autor: Zdravakrava.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});