fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

VIDEO: Zdravko Mamić – Vargi sam pomogao sa milijun i pol kuna i tu sam ja kolateralna žrtva!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

MEĐUGORJE - Više od sat vremena trajala je današnja press konferencija Zdravka Mamića pred okupljenim novinarima u Međugorju, a koja je neslavno završila s obzirom da se "Maminjo" verbalno sukobio s nekolicinom novinara, te na sebi svojstven način koristio retoriku koja baš i nema previše dodirnih točaka s obrisima civiliziranog društva, no za razliku od prijašnjih "druženja" ni novinari mu nisu ostali dužni, te su zapravo Mamića "posjeli" tamo gdje mu je mjesto.

No, što se tiče onog dijela ozbiljnijeg razgovora, zapravo Mamićevog monologa, jedan od zanimljivijih dijelova vezan je za aferu SMS-ova i famoznog Vargu.

“Vargi sam se javio jer sam htio otkriti tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Ja sam dao zaposleniku kontakt Varge. Varga me dočekao u Osijeku i dao mi stick kako on to vidi oko crtanja svastike. Ta saznanja sam podijelio sa šefom krima RH i nadležnim službama. Onda mi je rekao da ima za mene nešto važnije i molio me da mu pomognem. Govorio mi je da je bolestan. Meni je njega čak bilo žao. Kad sam dobio podatke o svastici, podijelio sam ih MUP-u. Mailove koje sam dobio od Varge dao sam odvjetniku Veljku Miljeviću, koji ih je proslijedio DORH-u. Ja s ničim nisam špekulirao”, kazao je Zdravko Mamić.

Kako dalje navodi dobio je podatke za svastiku, te ih dao policiji.

“Dobio sam podatke o mailovima i SMS-ovima, dao sam institucijama. Ja sam čovjeku pomogao isključivo jer sam se sažalio. Ja sam u većem dijelu dok je trajala SMS priča bio u Međugorju, nisam mu mogao odavde slati novce pa sam zamolio prijatelje da mu uplate novce”, kaže Mamić i dodaje da je zamolio prijatelja u Dinamu da kupi određene stvari za Vargu.

“Dinamo je u moje ime kupio određene stvari i te novce prvom prilikom je moj brat vratio Dinamu”, ispričao je Mamić i dodao kako je on tu zapravo kolateralna žrtva.

“Ja sam tu upao slučajno, kao u masu stvari. Ja sam sredstvo preko kojeg se pokušava kompromitirati i vladajuća stranka i tako dalje. Sad sam sredstvo da bi se zamutila voda, ja sam htio istinu na čistac i postupio sam zakonski. Ali u pozadini je to jedna višegodišnja borba koja je služila za međustranačke odnose i obračune”, kaže Mamić i dodaje kako je Varga bio opsjednut time da uništi Milijana Brkića.

“Ne uklapa mi se to da je Varga služio Milijanu Brkiću kako se piše u medijima”, rekao je.

Dodao je kako je pomoć za Vargu iznosila preko milijun i pol kuna.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});