fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hoće li Martina u Češkoj doznati je li zemlja ravna ili će nam to objasniti gospodin Kukić?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG/BANOVIĆI/PRAG/BEOGRAD/PEKING - Lijepo nam je počeo novi tjedan. Zima je odlučila još malo pokazati zube i polako se vraćati, jer kada neće naši gastarbajteri (po europski - migranti) bolje išta nego ništa. Pored zime zube je odlučio pokazati i ŽNK (nije ženski nogometni klub, već Željko Nelegitimni Komšić) postavljanjem poznate književnice kolumnistice Martine Mlinarević za veleposlanicu BiH u Češkoj. I kako su tu vijest dočekali u Zapadnoj Hercegovini? Kako čujemo veselje je u Posušju, tuga u Ljubuškom, u Grudama tako-tako, dok Širokobriježane za njihovu bivšu, kao i svaku drugu bivšu snahu, zaboli neka Stvar!

U punom su jeku i kineski radovi Pelješkog mosta. Tim povodom odgledah video jednog našeg tajkuna koji ima jahtu (dakako prepunu lijepih žena), te sa svojom jahtom plovi on Jadranom. Gledajući tu jahtu nikako mi nije jasno plovi li ona na potezu od Istre do Dubrovnika uzbrdo ili nizbrdo? Ide nekako baš ravno, kao da je zemlja ravna, a ne onakva kao što su nas u školi učili – okrugla. I zbilja – zašto svi brodovi plove ravno ako je Okrugla?

Možda bi to mogao objasniti nesuđeni bh veleposlanik u Češkoj, jer on ima za sve objašnjenje. A možda bi ipak bilo bolje pitati Kineze, jer njih se sve na Balkanu pita, pa ćemo ih, neka još samo malo, pitati koja je najbolja pita? Možda bi na ovo pitanje odgovor mogao dati i službeni Vatikan! Oni puno toga znaju što drugi ne znaju. Možda pak da pitamo Tonya Blaira. Zato što je Blair prije par godina kazao kako će on biti spona između Kine i Zapada. I baš nakon toga oni polako ali sigurno nadiru ka zapadu.

To je isti onaj Blair kojem je baš moj sadašnji župnik, inače ugledni kolumnist fra Mario Knezović, svojedobno pomogao da pređe na katoličku vjeru. Pa ako je Blair stvarno tako utjecajan na Kineze možda bi mogao sada on kao katolički misionar krenuti u misiju pokrštavanja Kineza. Ili sada ipak živimo u vremenu “pokinezavanja” ostatka svijeta? Posebno ako njemački, ponajprije bavarski velikaši, usljed sve većeg priljeva gastarbajtera (čitaj migranata) iz arapskih zemalja, odluče na iseljavanje baš u Kinu. Sada, onako na prvu, zamišljate kako je to znanstvena fantastika? Ali nije. Pa sjetite se kako je nakon Drugog Svjetskog rata Amerika pokupila svu njemačku pamet i polako postajala vodeća svjetska sila na gotovo svim poljima. E tako danas ovo što imamo u Europi možda je još veći poraz za Njemačku nego onaj što ga je ona pod Hitlerom doživjela.

Možda se već događa preseljenje tih bavarskih, odnosno njemačkih velikaša. Oni nisu sirotinja, a od svih dijelova kugle zemaljske, pa bila ona okrugla ili ravna, Kina se u ovom trenutku doima najidealnijom da se tamo skrase Angela Merkel i mnogi drugi velikaši. U školi nas također uče da je Kina prenapučena, ali ne bojte se – za takve mozgove oni će sigurno pronaći mjesta, baš kao što su nekad Amerikanci pronalazili. Sve se to takorekuć preko noći može dogoditi, baš kao što su preko noći krenule kineske investicije na Balkanu. Ponajprije zahvaljujući čika Stanku iz Beograda, a potom zahvaljujući i drugim drugovima koji dolaze iz ambijenta gdje se uzima ispod stola, a dobro upućeni znaju da su Kinezi itekako imali što ponuditi ispod stola. Ako ne vjerujete pitajte druga Zlaju iz Sarajeva. Ipak on dolazi iz ugledne obitelji i nezaobilazan je faktor u tim nekim krugovima bez obzira što u Faktoru o njemu nikad ništa lijepoga nećete pročitati.Možda zato hoćete na Klixu ili Oslobođenju.

Prije nepunih tjedan dana su i u Federalnom parlamentu, usprkos upozorenjima onih koje su do sada slijepo slušali, glasali za kineski kredit, te tako poslali “upozoravačima” iz Bruxellesa poruku da su naučeni uzimati ispod stola, a kako Kinezi znatno više drže do takvih “naučnjaka” ne treba nikoga više čuditi što oni sve najvažnije projekte dobivaju. Na dobitku su i ovi koji uzimaju ispod stola dodatno nam zadužujući djecu i uvjeravajući nas kako je sve to za naš spas!

Baš onako kao što su nas dugo vremena spašavali u školi naukom kako je zemlja okrugla, sada se sve češće, očigledno s debelim razlogom, pitamo je li stvarno ravna ili okrugla? Možda to u Češkoj dokuči Komšićeva veleposlanica pa došapne nesuđenom Čovićevom veleposlaniku u Pragu, a ovaj dalje svima nama lijepo objasni kako stvari stoje. Nama u Širokom Brijegu je ionako svejedno. Mi ćemo i dalje ZVONITI ko ovnovi predvodnici stada svoga, ali i dalje glasati za HDZ veličajući generala Miju i ostale naše ratnike koji su sada tamo jer zbog HDZ-a ne smiju ovamo. I glasat ćemo u inat Bruxellesu. I u inat partizanima. A čika Stanko i Kinezi će i nadalje zadovoljno trljati ruke.

Zadovoljan će biti i gospodin Kukić. Ne Slavo Akademik od Posušja nego Mirsad Rudar od Banovića. A još zadovoljniji će biti jedan njegov pajdo iz fakultetskih beogradskih dana. Nije taj njegov pajdo ni Srbin ni Bošnjak a još manje Hrvat. Nije uopće s prostora bivše Jugoslavije. Čak ni iz Republike Češke. Ali jak je ko’ zvijer, kontrolira “region” i što je najvažnije – daje ispod stola. Tako mi Pelješkog mosta.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});