fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Said Šteta

KOMENTAR DANA: Cirkus u školskoj sali (FOTO)

Autor: Said Šteta

ZENICA – Već danima gradom prolazi kombibus kao da je utekao iz filma „Ko to tamo peva“ i bučnim, grgutajućim razglasom najavljuje cirkus, ni manje ni više nego u školskoj sali srednje škole na Bilmišću.

To je ona škola u kojoj se desilo skidanje Ramiza do gola. To je ona škola u kojoj je prije izvjesnog vremena učenik sjekirom nasrnuo na profesora. I mogao bi nabrajati još tih ružnih događaja vezanih za ovu školu, koja eto da namakne koju paru, školsku salu, u kojoj djeca trebaju da pojačaju svoje kondicijske sposobnosti, iznajmljuje cirkusu koji će ponuditi iluzioniste, plesače i pokoju životinju da prošeta, onim istim terenom kojim i učenici.

FOTO: Said Šteta
FOTO: Said Šteta

Nije bilo dovoljno, što se ove poslijeratne godine, sala izdaje kojekakvim rekreativcima, pokondirenim sijačima nadrenalina, kako se to moderno zove onaj bijes koji se nakupi u bijesnu insanu.

Školski objekti i infrastruktura se uglavnom krpe od dobijenih donacija a onda brže bolje da se to izda bez valjane kontrole protoka novca, dok za posljedicu ostaju demolirani zidovi, prozori, klupe i sve ono čega se u naletu bijesa dotaknu rekreativci.

A sada i majmuni će zaigrati u školskoj sali. Oni će u nedjelju u večernjim satima biti atrakcija, nezaobilazna.

FOTO: Said Šteta
FOTO: Said Šteta

Ko je taj što donosi odluku o izdavanju prostora za crikus kao krunu nebrige i neodgovornosti spram društvenom imovinom? Čija je to inovativnost dosegla taj nivo da se u prostor koji ionako ne odiše čistoćom, jer su mokri čvorovi izvor zaraze začinjen emisijom amonijaka što štipa nosnice, već odavno opasnost za prenos svake zaraze.

Eto, novi je ministar obrazovanja kažu odgovoran i susretljiv.

Nadam se da će naložiti da se konačno utvrdi odgovrnost za očito neodgovorne u ovoj školi.

FOTO: Said Šteta
FOTO: Said Šteta

Do tada Zenicom će kružiti neki novi-stari kombibus i najavljivati novu iluziju za već odavno surovu stvarnost.

Autor: Said Šteta
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});