fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Cupra je za svoj prvi model predstavila nove boje na kojima su radili tri godine

Autor: dnevno.ba

Dvadeset i osam grama biserno plave, 25,2 grama crne, 9,2 grama Crystal srebrne, 1,5 g bijele, 0,6 grama ljubičaste, prstohvat sjajnog efekta i aluminija… Iza ovih količina krije se više od tri godine rada, bezbrojni pokušaji i, naposljetku, naziv: Petrol plava.

Od prvog trenutka kada su dizajneri marke CUPRA krenuli s izradom prvih nacrta modela Formentor, tim zadužen za boje i varijante opreme počeo je birati boje koje će se upotrijebiti za prvi model marke.

Postoji nekoliko elemenata koji definiraju duh vozila kao što je CUPRA Formentor: profinjenost, inovacija, markantan vanjski dizajn i njegove tri ekskluzivne boje. Svaka od njih ima svoju priču, svoj razlog za postojanje.

Svaka je boja stvorena miješanjem pigmenata i drugih materijala, na primjer aluminija ili tinjca, za postizanje željenog rezultata. Tako se mogu postići više ili manje izražene završne obrade koje imaju metalik, biserni ili pak matirani učinak, kao što je to slučaj s modelom Formentor i ekskluzivnim bojama Petrol plavom mat, Magnetic Tech mat i Graphene sivom.

Uza stvaranje nove palete boja za marku CUPRA, od ključne je važnosti bilo podariti poseban karakter ovom modelu. Vanjski i unutrašnji dio vozila međusobno su usklađeni uz kombinacije i detalje izvedene u bakrenoj boji Copper.

Cjelokupna paleta boja novog modela CUPRA Formentor obuhvaća šest dodatnih boja: Desire crvenu, Dark Camouflage, Midnight crnu, Urban srebrnu, Magnetic Tech i Nevada bijelu.

Petrol plava mat je prepoznatljiva boja marke CUPRA. Ona predstavlja sportski, no svejedno sofisticiran DNK marke. Njezina matirana završna obrada boji osigurava intenzivan, tehnički karakter.

Magnetic Tech mat je boja čija je površina nalik površini kamena. Ona sadrži metalik čestice koje joj osiguravaju hrapav izgled. To je priroda u svom najboljem izdanju.

Graphene siva je nalik jednostrukom sloju atoma ugljika. Ima ujednačen, no istovremeno markantan karakter.

CUPRA je marka SEAT koncerna koja se temelji na suvremenu dizajnu i sportskim performansama svojih električnih modela. Godine 2020. na tržište će se uvesti CUPRA Leon i CUPRA Formentor, prvi model koji je dizajniran posebno za marku.

Marka CUPRA također ima radionicu za trkaće automobile, CUPRA Racing Factory, u okviru koje je razvijen prvi potpuno električni trkaći automobil, CUPRA e-Racer.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});