fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Darko Tomas / CROPIX

Mate Rimac širi svoje poslovanje u Europi: Nakon Njemačke otvara svoj centar i u susjedstvu

Autor: Dnevno.ba

Tvrtka Bugatti Rimac, proizvođač superautomobila, širi svoje poslovanje u Europi otvaranjem novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije u Italiji.

Gotovo godinu dana nakon što je otvorila dizajnerski i inženjerski centar u Berlinu, kompanija će se proširiti u još jedno središte automobilske stručnosti i tehničke izvrsnosti otvaranjem novog Bugatti Rimac razvojno-istraživačkog ureda u Bologni.

Novi će centar približiti kompaniju Bugatti Rimac njezinim istaknutim partnerima i dobavljačima, i tako joj omogućiti pružanje brze i responzivne podrške tamo gdje je to potrebno, te će biti i podrška sjedištu kompanije u Zagrebu, a u njemu će raditi do 50 budućih zaposlenika, u tandemu s hrvatskim timom.

Od svog osnutka 2021. godine kompanija Bugatti Rimac jasno ističe kako na tržište namjerava plasirati inovativna rješenja koja će automobilske performanse i inoviranje podići na nove razine. Talijanski tim će pritom biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo u svrhu ispunjavanja tog zadatka.

U sklopu novog pogona bit će otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela tog brenda iz prošlosti. Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.

Talijanska grana kompanije Bugatti Rimac nalazi se na adresi Via Del Monte 1 u Bologni. “Od našeg osnutka u studenome 2021. godine Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiper-automobila kroz spoj dizajna, performansi, i tehničkog umijeća, što je vidljivo i iz našeg kontinuiranog razvoja. Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine, s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu: u sjevernoj Italiji, u kojoj postoji obilje inženjerske stručnosti i talenta”, rekao je Emilio Scervo, glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});