fbpx
Foto: Screenshot

VIDEO Milović: Problem leži u Sarajevu i strankama koje ne dopuštaju nikakav kompromis

Autor: Dnevno.ba

Ivan Vukadin, predsjednik stranke Hrvatski nacionalni pomak i Tvrtko Milović, dužnosnik Hrvatske republikanske stranke gostovali su u emisiji Fokus RTV Herceg Bosne urendika i voditelja Jurice Gudelja.

Hrvatske političke stranke izaći će na izbore, no nije jasno po kakvim će se pravilima izbori održati. Gosti su u emisiji govorili o izazovima s kojima se hrvatska politika u Bosni i Hercegovini suočava.

Ivan Vukadin, predsjednik stranke Hrvatski nacionalni pomak, istaknuo je da pregovori o reformi Izbornog zakona u BiH nisu uspjeli jer to nije željela bošnjačka strana.

”Njihov vitalni nacionalni interes je birati Hrvatima predstavnike”, kazao je Vukadin.

Tvrtko Milović, dužnosnik HRS-a naglasio je kako institucije Bosne i Hercegovine ne funkcioniraju i da BiH nije u stanju zaštititi svoj ustavno-pravni poredak.

”Činjenica da se izborni zakon nije promijenio sve ove godine, ustvari samo pokazuje gdje leži problem. Problem leži u Sarajevu i strankama koje ne dopuštaju nikakav kompromis, računajući da će izostanak kompromisa dovesti do uništenja hrvatskoga naroda”, naveo je Milović.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI