fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OVA GODINA U ZNAKU KLINACA YOUTUBERA Najplaćeniji youtuber ima osam godina i prihod od 26 milijuna dolara!

Autor: dnevno.ba

Znate li tko je prvi na listi godišnjih zabavljača najvećeg online videoservisa?

On je Ryan Kaji, ima osam godina, a ove godine je na YouTubeu uprihodio vrtoglavih 26 milijuna američkih dolara!

To je nevjerojatan iznos s koje god se strane promatra, a mnoge će zasigurno iznenaditi činjenica što je maleni Ryan svoj youtuberski uspon započeo snimajući se kako otpakirava igračke.

No, nije stalo na tome već je njegov projekt prerastao u provedbu znanstvenih eksperimenata pred kamerom, piše Večernji.hr. Sve je kuliminiralo dječakovim pokretanjem vlastite linije igračaka, odjevnih predmeta, emisijom na popularnom Nickelodeonu te ugovoru s Huluom.

No, prihod youtubera nije tako lako procijeniti, pa je poslovni magazin Forbes stavio i kratak opis metodologije. Procjene prihoda za ovu listu napravljene su za razdoblje od 1. lipnja prošle godine do 1. lipnja 2020. Riječ je o neoporezivim iznosima, provizijama za agente, menadžere i odvjetnike.

Podaci potječu od analitičkih kompanija Captiv8, SocialBlade i Pollstar, ali i na temelju razgovora s insiderima ove, za mnoge još nove industrije. Prema Forbesu, zvijezda YouTubea je netko čiji prihod ostvaren na digitalnim platformama dolazi od YouTubea. No svakako su brojke koje ostvaruju neki novi klinci i dalje impresivne.

No, Ryan Kaji nije jedina maloljetna zvijezda YouTubea. Na trećem je mjestu, primjerice, Anastasia Radzinskaya, petogodišnja ruska djevojčica koja je postala jedna od najbrže rastućih svjetskih stvarateljica sadržaja. Ti se sadržaji mogu pratiti na čak sedam jezika i uključuju jednostavne, ali očito vrlo privlačne stvari poput igranja s ocem na nekom od njezinih kanala kao što je to Like Nastya. I na to su se prilijepile etikete poput Legolanda ili Dannona koje su za uključivanje u Anastasijin svijet istovarile šesteroznamenkaste cifre.

Zanimljivo je da je igrač videoigara Felix Kjellberg, odnosno PewDiePie, koji je pojam zarade na YouTubeu, tek sedmi s prihodom od 13 milijuna dolara.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});