fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO : Mihaela Marković prvi put predstavila svoje pletene komade na pariškom CUBE Showroomu

Autor: Dnevno.ba

PARIZ - Hrvatska modna dizajnerica Mihaela Marković svoje unikatne modne kreacije od pletiva upravo predstavlja na poznatom CUBE Showroomu u Parizu.

„Pedstavila sam 12 komada iz svoje nove Fall/Winter 19/20 kolekcije. Svi su  inisex varijanta, te se mogu nositi na više načina. A upravo je to i okosnica mog rada. Odjeća u kojoj živimo, odjeća je koja raste s nama i mijenja se s našim identitetom. Što konkretno znači da se u procesu naše osobne promjene i naših potreba, mijenja i naša odjeća, koja se prilagođava nama“,  ističe Mihaela Marković, čije jedinstvene modne kreacije u nas već odavno nose i brojne poznate žene, među kojima je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Iako je sa svojim komadima već zakoračila na brojne ekskluzivne modne evente, CUBE Showroom joj je posebno važan i drag.


„Ovaj je pariški showroom specifičan po tome što se ovdje predstavljaju doista autentični i kreativni dizajneri, pri čemu organizatorima nisu toliko važna razvikana imena i brendovi, već originalnost samih kreacija. Kupci koji dolaze i posjećuju CUBE Showroom su svi provjereni, ponajviše su to manji butici i veći department stores od Pariza, Londona, pa sve do New Yorka i Seoula,“ tumači Marković. CUBE Showroom je poznata inovativna platforma osnovana od strane Philippea Natalia, osnivača N10 Showrooma, sa sjedištem u Parizu, a održava se četiri puta godišnje. Iako je Mihaela Marković prvi puta dobila poziv da se pridruži CUBE-u, njezine su kolekcije pletenine već itekako zapaže širom Europe – predstavljene su i na stranicama britanskog izdanja magazina Vogue, pa je ova karizmatična mlada dizajnerica  svoje komade već prošetala  i modnim pistama na londonskom Tjednu mode.  Također, prije dvije godine, njezina je kolekcija bila vrlo zapažena i na milanskom Tjednu dizajna. Mihaela je prošle godine predstavila svoju ručno rađenu pleteninu i u Londonu, na prestižnom događaju “Pursuit of Excellence” (“U potrazi za izvrsnošću”) koji je organiziran za Rolls Royce Enthusiasts Club (RREC). U sklopu ovog projekta, modne kreacije hrvatske dizajnerice Mihaele Marković predstavljene su također i u pubikaciji “The Pursuit of Excellence“, magazinu koji predstavlja povijest i sadašnjost Rolls Royce automobila, a uz ovaj sinonim luksuznog automobila, predstavljeni su i pažljivo birani luksuzni brandovi, među kojima se našao i modni dizajn s potpisom Mihaele Marković. Inače, Zagrepčanka Mihaela Marković nakon diplome u Milanu, diplomski je studij završila u Velikoj Britaniji, na Nottingham Trent Univerzitetu, a nakon kraćeg boravka u Zagrebu,  svoj je novi dom pronašla u Amsterdamu.


„Moj modni izričaj je u svemu što stvaram i poruka kojom promičem određene životne stavove i vrijednosti. Odrastala sam u obrtničkoj obitelji i odnos prema kreativnosti i stvaranju koji je usađen u moj identitet u djetinjstvu, oblikovao me kroz odrastanje. Svijest o procesu  stvaranja proizvoda i odjevnih predmeta od nulte točke razvila sam upravo u maloj roditeljskoj tvornici gdje su pred mojim očima nastajali raznovrsni sportski odjevni predmeti. Upravo s tim pristupom i uz taj doživljaj danas i ja stvaram svoje odjevne komade i svaka moja kreacija je za mene kao da na noge postavljam dijete!“ ističe Mihaela, koja svoje unikatne pletene komade stvara sa svojim pletiljama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine,  kojih ima dvadesetak.

„Na svakom mom pletenom odjevnom predmetu pronaći ćete i posebnu etiketu na kojoj je vlastoručni potpis svake žene koja je svojim rukama, prema mojim skicama i prototipu isplela svaku moju kreaciju“, naglašava Mihaela, koja početkom svakog tjedna  ima i  grupni skype call sa svojim pletiljama, na kojem dogovaraju tjedne poslovne zadatke. Proteklog je ljeta za novu kolekciju kampanju snimala na Braču, i to po cijelom otoku, na vrhunskim  lokacijama, a nedavno i u okolici Zagreba.

„Bez obzira na orijentiranost mog brenda prema inozemnom  tržištu koji ima više razumijevanja za male, neovisne brendove čija proizvodnja je kontrolirana, čiji proizvodi nisu sumnjivog podrijetla i koji promoviraju održivost u svakom aspektu, uvijek ističem da sam hrvatska dizajnerica i nastojim promovirati svoju zemlju. Hrvatska nam je uvijek u srcu i htjeli bismo da do svih naših kupaca diljem svijeta dopru čari prirodnih ljepota Lijepe naše“, zaključuje Mihaela Marković.

Mihaelu Marković i njezine kreacije potražite na služenoj web stranici http://www.mihaelamarkovic.com/ te na instagramu: https://www.instagram.com/studio.markovic/

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});