fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Ivan Buvinic

FOTO: The STRANGLERS!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ŠIBENIK - Zavirio sam u dušu i pronašao mjesto gdje je Always the Sun... Tresli su se bedemi tvrđave st.Mihovil, odzvanjalo je Šibenikom, san koji se spojio sa stvarnosti, dogodio se sinoć u Prvoj Zvijezdi Rock Hodočašća-svojevrsnog glazbenog turizma. U interzoni rock-teatra na tvrđavi st.Mihovil... U kojoj se slavio rock&roll. Gdje se hodočasti jer je Uvijek Sunce!!! Tvrđava koja je puna: nade, glazbe, zaplesanosti..., vrhunske zabave i prijatelja iste!!! Čiji bedemi štite, ne samo kulturu, ne samo urbanu, nego, sve vrste izvedbenih umjetnosti ali i izvornost svojstvenu domaćoj kulturnoj tradiciji i baštini!

The STRANGLERS! Zamislite da Vas netko „ ZADAVI“ i postavi na stage… No, slušaj i gledaj, što se dogodi kada krene glazba? Od samog početka svirke, njihov pokušaj da nas „zadave“ nije uspio! Svojom su glazbom-tonom-zvukom-izvedbom odlučili pokrenuti sve.

Na publiku, sa stagea, su se izručili takvom energijom, da smo se svi osjetili slobodnim-raditi što hoćemo. Poželjeti raditi „društveno nepoželjne stvari“… No, ima li toga uopće danas? The STRANGLERS, i, danas, nakon toliko vremena, osnovani 1974. godine prošlog stoljeća, iako Vam se čine pitomo, na sceni su impresivni sa stilskom izvedbom koja nadahnjuje i baca publiku u slušljivi zaplesani zanos!

Naime, uopće mi nije namjera da „odabiram“ glazbeni ukus za Vas. Stoga, ni ovaj koncert The STRANGLERSa. Pogotovo ako bih Vas imao namjeru „zadaviti“… Ipak, sedamdesete su početak i mog razvrata!!!

The STRANGLERS, britanski rock-band, koji je odmah s pojavom zauzeo vodeću poziciju na punk-rock sceni! Nisu se povezali, niti pronašli glazbene uzore, tadašnje r&r scene. Stvorili su novi zvuk, nešto posve drugačije. Što bi u žanrovskom smislu značilo, da su proizveli zvuk i izvedbu punk-rocka i prije same pojave tog glazbenog pravca. Tko ih može kriviti, zbog toga danas?

Prva Zvijezda Rock Hodočašća-svojevrsnog glazbenog turizma Šibenik i njegova zaštitnica tvrđava st.Mihovila, sa svojim rock-teatrom, promičući urbanu kulturu, ne samo u Šibeniku-Dalmaciji-Hrvatskoj, nego i puno šire, još jednom su se potvrdili. Da samo pomno odabranim rock i glazbenim izvođačima i njihovim programima, mjesto je tamo, gdje je Uvijek Sunce!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});