fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

GORDANA ILIĆ: Ponosna sam kada vidim svoje fotografije na zidu, a još ponosnija kada vidim ljude koji im se dive!

Autor: Anita Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Na izložbi fotografija polaznika obuke „Proffesional Photography Course“ i dodjeli certifikata sudjelovala je studentica diplomskog Studija novinarstva Gordana Ilić. Polaznici su morali proći profesionalnu obuku i terenski rad, a na kraju su svoje radove pokazali na izložbi održanoj u Code Hub-u u Mostaru. Iako je i prije sudjelovala na izložbama i obukama, Gordana ne prestaje ulagati u sebe i u ono što voli, te o svemu tome otvoreno govori za Dnevno.ba portal.

Dnevno.ba: Otkad se bavite fotografijom i kako ste došlo na jednu takvu ideju?

GORDANA ILIĆ: “Studentica sam prve godine diplomskog studija novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Znala sam još u srednjoj školi da je novinarsto ono čime se želim baviti, a uz to se razvijala ljubav prema fotografiji. Na fakultetu smo se upoznali s kolegijima o važnosti fotografije što me je još više privuklo. Na početku, sve sam bilježila mobitelom za svoju dušu, a prvi fotoaparat poklonio mi je stric koji je i sam zaljubljenik u fotografiju. On me je potaknuo, a ujedno i pomogao da svoj san pretvorim u stvarnost”.

Dnevno.ba: Gdje pronalazite inspiraciju?

GORDANA ILIĆ: “Volim posjećivati izložbe drugih fotografa, a inspiraciju pronalazim u ljudima, u njihovim emocijama koje nakon fotografije odlaze u nepovrat. Ponekad se potrebno samo osvrnuti oko sebe. Inspiraciju možemo pronaći u lijepim prizorima, zanimljivim licima i prirodi.

Dnevno.ba: Hoće li fotografija za Vas ostati samo hobi ili će s vremenom prerasti u posao?

GORDANA ILIĆ: “Fotografija je u slobodno vrijeme moj hobi, ali se polako pretvara u posao. Nadam se da ću jednoga dana ostvariti svoj san i otvoriti svoj foto studio. Na proljeće idem u posjet rodbini u Ameriku i nadam se da ću se vratiti s odličnim fotografijama koje će biti doprinos mojoj karijeri”.

Dnevno.ba: Budući da ste sudjelovali na obukama i izložbama fotografija, kakvo iskustvo ste stekli?

GORDANA ILIĆ: “Na natječaju „Sunčana strana Mostara“ osvojila sam drugo mjesto što me je potaknulo da upišem tečaj koji je vodio Ivan Kelava. U sklopu tečaja, zajedno s ostalim polaznicima, imala sam izložbu radova u galeriji Rondo. Profesionalnom obukom “Professional Photography Course“ stekla sam nova znanja, iskustva, ali i priliku da pokažem svoje radove”.

Dnevno.ba: Pronalazite li poveznicu između novinarstva i fotografije?

GORDANA ILIĆ: “Naravno. Mislim da su novinarstvo i fotografija usko povezani. Primjerice, prvo će vas privući dobra fotografija, a tek ćete onda dobiti želju za čitanjem članka. Također, postoji zanimanje fotoreportera koji svojim fotografijama pridonose informiranju javnosti. U tom okviru koristi se slika da ispriča vijest”.

Dnevno.ba: Želite li se i u budućnosti baviti fotografijom?

GORDANA ILIĆ: “Postoji nekoliko smjerova koji me zanimaju, a među njima su zasigurno posao novinara i fotografa”.

Autor: Anita Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});