fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Javni doček Nove godine u većim gradovima BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U više gradova u BiH večeras će biti organiziran javni doček Nove 2020. godine. U proteklih nekoliko godina Sarajevo je bilo domaćin nekim od najvećih regionalnih glazbenih zvijezda poput Dine Merlina i Zdravka Čolića, a ove godine taj niz će nastaviti srbijanski pjevač Željko Joksimović.

Sarajevo

Za razliku od prethodne, ove godine javni doček u Sarajevu će se održati na Trgu BiH, kao i koncert legendarnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje dan poslije, 1. siječnja. Uoči izlaska Željka Joksimovića, publiku će svojim izvedbama zagrijavati mlada pjevačica Ilma Karahmet, piše Klix.ba.

I u Domu mladih za ovu priliku bit će upriličeno specijalno novogodišnje izdanje kojeg organizira RnB party koncept Brown Sugar, uz posebne audio i vizuelne efekte. Također, uz DJ Soula i Merakoona ekipa priprema i mnoštvo iznenađenja, posenih gostiju i plesne klasike.

Mostar

I drugi bh. gradovi odlučili su svoje građane počastiti javnim dočekom Nove godine. Tako će Mostarce u Novu 2020. uvesti grupa Gustafi iz Istre i zagrebačko Hladno Pivo, dok će drugu noć nastupiti Big Band iz Mostara i Crvena Jabuka. Uoči dočeka, 31. prosinca u 12 sati bit će upriličen i dječiji doček.

Tuzla

Van Gogh, grupa Divan i Al Dino na Trgu slobode u Tuzli uvest će građane u 2020. godinu. Tradicionalna proslava Nove godine bit će organizirana i u klubu Palma uz zvuke tuzlanske house četvorke-Traktmousea, Allkapse, Vallena i Anje Z.

Zenica

U novu godinu Zeničane će uvesti pop-rock bend Regina i Mostar Sevdah Reunion.

Banja Luka

U Banjoj Luci 31. prosinca građani će Novu godinu dočekati uz koncert benda Crvena jabuka i pjevačice Jelene Tomašević. Dan poslije, 1. siječnja, turiste i domaće goste zabavljat će Aleksandra Prijović. Osim navedenih koncerata, planirani su i dodatni, zabavni sadržaji na trgu Krajine i u parku ”Petar Kočić”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});