fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kremšnite s jagodama: Ovim desertom možete iznenaditi svoje goste

Autor: dnevno.ba

Ukoliko ne znate koji bi desert napravili, donosimo vam recept za ukusnu kremšnitu s jagodama.

Sastojci za jednu koru (potrebne su dvije):

3 žumanjka
1 cijelo jaje
50 g šećera
1 žlica ulja
30 ml vode
30 g brašna
1 žličica praška za pecivo (5 g)
lim veličine 20×30 cm i papir za pečenje

Sastojci za kremu:

6 bjelanjaka
90 g šećera
4 pudinga od jagode (160 g)
250 g šećera
1 l vode

Sastojci za dekoraciju:

50 g šećera u prahu

Priprema kore:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Mikserom umutite žumanjke i jaje sa šećerom. Dodajte ulje, vodu i mutite 10 sekundi. U smjesu dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Sjedinite žlicom. U lim veličine 20×30 cm stavite papir za pečenje, ulijte smjesu, izravnajte i pecite otprilike 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi i tek onda skinite papir za pečenje. Nožem odvojite rubove kore sa svih strana.

Napomena: ne skidajte papir dok se kora ne ohladi, kako se ne bi zalijepila.

Na isti način pripremite i drugu koru.

Priprema kreme:

Mikserom pjenasto umutite bjelanjke pa postupno dodajte šećer, žlicu po žlicu, da bi se šećer rastopio. Mutite ukupno 8 minuta.

U lonac stavite 800 ml vode, šećer, promiješajte i uključite na najjaču vatru da provri.

Za to vrijeme u 200 ml hladne vode razmutite 4 vrećice pudinga od jagode. Kad voda provri, sklonite je s vatre pa uz neprestano miješanje dodajte razmućeni puding. Vratite na štednjak i na blagoj vatri kuhajte uz neprestano miješanje 2 do 3 minute.

Vreo puding postupno dodajte u umućene bjelanjke. Mutite mikserom 5 minuta. U posudu stavite koru, kremu od jagode pa preko toga drugu koru.

Stavite u hladnjak na barem 10 sati.

Neposredno prije posluživanja, dodajte šećer u prahu. Ako dodate ranije, kora će upiti šećer.

Napomena: Puding se brzo steže, tako da ga treba odmah dodati u umućene bjelanjke.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});