fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

Karizmatični hercegovački fratar nominiran za Porina: Mladi ga obožavaju, a njegovi videi broje milijunske preglede

Autor: Dnevno.ba

Na ovogodišnjem 31. Porinu diskografska kuća Laudato Music ostvarila je sve tri nominacije u kategoriji za najbolji album duhovne glazbe (izvan klasične i džez-glazbe).

Nominirani su: album ‘Ditiću malom hodite’ prve ženske klape u Republici Hrvatskoj, Cesarice. Zatim album ‘Vrijeme s Tobom’ franjevačkog kantautora fra Marina Karačića te Klapa Zvizdan iz Posušja, koja je nominaciju ostvarila za album ‘Zvizdan o Božiću’, koji je uredio Marko Tomasović.

“Presretni smo što je rad Laudato Musica prepoznat od struke. Zahvaljujem svim autorima na suradnji i čestitam od srca. Neka najbolji odnese pobjedu, a Laudato Music se već osjeća pobjednikom”, izjavio je diskografski urednik Laudato Musica Luka Kotlar.

Njegovi videi pregledani preko 10 milijuna puta

Podsjetimo, karizmatični 35-godišnji Širokobriježanin, fra Marin Karačić, dobro je poznato lice svim mladima diljem Hercegovine. Štoviše, njegove propovjedi, ali i pjesme velikom su se brzinom širile diljem Hrvatske i dijaspore.

Njegovi videozapisi na YouTubeu pregledani su sveukupno 10 milijuna puta, a prema dostupnim podacima, kanal mu postoji od 2011. godine. Iako se možda nije ciljano želio baviti glazbom, u njoj se ipak završio.

“Mislim da je potrebno da svaki fratar ima svoj hobi uza sve što radi, nešto što ga opušta, što mu pomaže da bude to što jest, da se bolje izrazi. Ima među nama i doktora i pjesnika, onih koji se bave ljekovitim biljem, puno povjesničara i dobro je da sve te darove uklapamo u jedan mozaik. Ne bi bilo dobro kad bi taj dar stavljali u prvi plan, a da poziv stoji sa strane. Dok smo god mi prvo fratri, a onda imamo nekih hobi, neki ispušni ventil, to je dobro”, rekao je fra Marin u jednom intervjuu.

‘Stvoreni za mnogo više’

Zanimljivo, na njegovu prvom albumu radilo je preko 50 ljudi.

“Općenito sam bio malo glupast u tim stvarima, nisam znao ništa vezano uz rad na albumu. Tu mi je Bog puno pomogao preko nekih ljudi. Na kraju se skupilo puno svirača i pjevača. Nije to bilo toliko kvalitetno, jer u tom trenutku nisam ni znao bolje, koliko je ljubavi, srca i truda u to uloženo i doista ne znam kako bih se zahvalio svim tim ljudima”, dodao je skromno.

Štoviše, uz album “Stvoreni za mnogo više”, stiglo je i objašnjenje samog naziva. Naime, u knjižici koja se dobije uz album piše o tetoviranju Hrvata rimokatolika u Kraljevstvu Hrvata u Bosni i u Humskoj zemlji, kada su u 15. stoljeću pale pod tursku vlast. Tetoviranje ruku, nadlanica te podlaktica kod djevojaka i žena služilo je tomu da ih se sačuva od seksualne nasrtljivosti Turaka. To je tetoviranje bilo bolno, ali begovi su navodno zaobilazili djevojke koji po svojem tijelu nosile znak križa, prenosi Dnevno.

Papa Franjo ponavlja apel za mir u Ukrajini i Gazi: Rat opisao kao ludilo

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});