fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Aziz Marokanski u 95. minuti šokirao Marokance u susretu s Irancima!

Autor: Dnevno.ba

SANKT PETERSBURG - Iranci su uspješno otvorili Svjetsko prvenstvo pobijedivši u Sankt Petersburgu Maroka s minimalnih 1:0, a da pobjeda bude slađa stigla je u 95. minuti. i to autogolom suparničkog igrača Aziza Bouhaddouza, koji je nespretno reagirao nakon ubačaja Hadji Safija iz prekida s lijeve strane iranskoga napada, te zatresao mrežu svoga vratara Munira.

Bolje su inače utakmicu otvorili Marokanci, pa je primjerice Haritov volej u drugoj minuti s nekih 18 metara udaljenosti završio pored Beiranvandovog gola, zatim je u 3. minuti Ziyech na nekih desetak metara promašio čitavu loptu koja mu je prizemno ubačena iz kuta, a već u 4. minuti N. Amrabat radi prodor po desnoj strani, slijedi centaršut, no Belhanda glavom iz teške pozicije gađa pored gola.

Opsada iranskoga gola viđena je i u 19. minuti, na kraju je kapetan Benatia uputio oštar udarac s desetak metara, ali je vratar Beiranvand izvrsno intervenirao. Minutu nakon toga odlična kontra Iranaca i prva opasnost pred golom Maroka, ali Ansarifard u trenutku udarca nije najbolje zahvatio loptu, pa su Marokanci ipak dobro prošli. A dobro su prošli i u 32. minuti kada je poslije ubačaja iz prekida lopta došla do Cheshmija, koji ipak odlazi dosta ukoso, pa izostaje pravi udarac.

U 43. minuti stopostotna prilika za Iran. Amiri je proigrao Azmouna, ovaj izišao sam na gol Maroka, ali je Munir nogom nekako obranio i spasio svoju reprezentaciju od iranskoga vodstva u završnici poluvremena. Hadji Safi je u 45. minuti iz slobodnjaka s poprilične udaljenosti uputio silovit udarac, ali je lopta otišla povrh marokanskoga gola.

Nastavak susreta je donio nesvakidašnju uspavanku, jer se baš ništa konkretnoga nije događalo do završnih deset minuta susreta kada su Marokanci kreirali lijepu akciju, Belhanda ostavio glavom povratnu loptu za Ziyecha, sjevnula je ljevica Ajaxove zvijezde s nekih 17 metara, ali vratar Beiranvand odlično brani, te izbacivanjem lopte u korner spašava Irance.

U tom drugom dijelu bilo je i dosta prekida, ukazivanja pomoći igračima, pa je sudac Cakir susret produžio za čak šest minuta. A u petoj od tih šest minuta sučevoga dodatka Iranci su poveli. Hadji Safi je iz prekida s lijeve strane ubacio loptu pred protivnički gol, a Bouhaddouz nespretno reagirao i zabio autogol za pobjedu Iranaca od 1:0.

SANKT PETERSBURG – Gradski stadion. Sudac: Cuneyt Cakir (Turska). Utakmica 1. kola Skupine B SP-a: Maroko – Iran 0:1 (0:0). Strijelac: 0:1 Bouhaddouz (90+5 – autogol). Žuti kartoni: El Ahmadi (Maroko), Shojaei, Jakanbakhsh i Ansarifard (Iran).

MAROKO (3-4-3): Munir – Hakimi, Benatia, Saiss – Boussoufa, Ziyech, El Ahmadi, Harit (od 82. Manuel da Costa) – N. Amrabat (od 76. S. Amrabat), Kaabi (od 77. Bouhaddouz), Belhanda. Izbornik: Herve Renard.

IRAN (3-4-3): Beiranvand – Pouraliganji, Cheshmi, Rezaeian – Shojaei (od 67. Taremi), Haji Safi, Ebrahimi (od 79. Montazeri), Ansarifard – Amiri, Azmoun, Jahanbakhsh (od 85. Ghoddos). Izbornik: Carlos Queiroz.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});