fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BAŽDAREVIĆ: Ozbiljno protiv Gibraltara

Autor: Oslobođenje

ZENICA - Okupljanjem igrača u Trening-centru N/FSBiH i prvim treningom u poslijepodnevnim satima, jučer je započela operacija Gibraltar. Svi pozvani igrači su stigli na vrijeme, a jedini je kasnio Miralem Pjanić zbog štrajka radnika u Italiji.

Kodro, Đumić i Pirić

Prvi od igrača koji su došli na okupljanje bili su golman 22-godišnji Kenan Pirić koji je jedan od trojice igrača iz domaćeg prvenstva (brani za aktualnog prvaka Zrinjski), te dvojica novajlija u probranom društvu, 23-godišnji Kenan Kodro (Osasuna, Španjolska) i 25-godišnji Dario Đumić (NEC Nijmegen, Nizozemska).

Upravo su se Pirić i Đumić uz selektora Mehmeda Baždarevića jučer i obratili novinarima. – Imamo dovoljno vremena da provjerimo i formu igrača u ova tri-četiri treninga i da uradimo ono što smo zamislili po našem planu do prve utakmice sa Gibraltarom. Poslije ćemo razmišljati za drugu utakmicu, prijateljsku utakmicu sa Albanijom. Prema informacijama koje imamo, nema povrijeđenih. Istina, ima dosta umora kod pojedinih igrača koji igraju stalno utakmice, ali napravit ćemo jednu analizu i vidjeti. Znamo da nas čeka kvalifikaciona utakmica, svi će reći lagana, protiv autsajdera u grupi, ali mi moramo živjeti svaku utakmicu na svoj način i spremiti se što ozbiljnije i odgovornije jer su nam tri boda iz ovog meča neophodna za ono što nas čeka poslije, kazao je selektor Baždarević.

On je ustvrdio da moramo biti 100 posto spremni da “odradimo ono što nas čeka tokom nedjelje i da spremni dočekamo protivnika kojeg respektujemo, ali ćemo učiniti sve da ga pobijedimo na terenu”.

Na pitanje da li će sve novajlije dobiti priliku u predstojeće dvije utakmice, izbornik je odgovorio da je najvažnije da ti igrači budu dočekani na pravi način, da oni koji su tu duže vremena im pomognu, a da li će oni igrati ili ne, odluka će pasti tokom priprema. Najvažnije je, veli, da izaberemo najbolju jedanaestoricu koji će istrčati na teren, a imati podršku kolega sa klupe, te da pobijedimo Gibraltar.

– Rano je još govoriti o tome da li će biti debitanata, rekao je Baždarević, uz objašnjenje da bi nam druga utakmica sa Albanijom mogla poslužiti da se isprobaju neke nove varijante i neki mladi igrači.

Izostanak kapetan i najboljeg strijelca reprezentacije Edina Džeke te Ognjena Vranješa i Mate Jajala zbog kartona, ne može poremetiti rad i organizaciju, pojasnio je Baždarević i dodao da se nada da će mladi i novi igrači koji budu igrali, u tom trenutku, dati sve od sebe, da zamijene Džeku i ostale koji su kažnjeni. Baždarević je kazao da se nada da će Džeko već protiv Albanije biti 100 posto spreman, a da u budućnosti očekuje da Edin i ostali igrači koji su u dobroj formi daju sve od sebe da odemo na SP u Rusiju.

Dario Đumić je naglasio da mu je poziv u reprezentaciju BiH bio životni san, da je sretan i ponosan što je tu, te da će vrijedno raditi i čekati priliku. Kenan Pirić je rekao da je velika čast i zadovoljstvo biti član reprezentacije, pogotovo kada dolaziš iz Premijer lige BiH. Obojica su rekla da je na njima da vrijedno rade, da daju svoj maksimum na treningu, a da je odluka o tome da li će dobiti šansu na selektoru. Ako dobiju priliku, biće sretni, ako i ne dobiju, nije problem. Bitno je da su tu u reprezentaciji.

Očekuju trijumf

– Očekujemo naravno pobjedu nad ekipom Gibraltara. Neće biti lako, ali pobijediti moramo, zaključili su Đumić i Pirić.

Podsjetimo, na okupljanje za meč sa Gibraltarom Baždarević je pozvao 24 igrača. To su: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Dario Đumić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović, Mario Vrančić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Milićević, Rade Krunić, Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić. Umjesto povrijeđenih Miličevića i Đurića, naknadno je selektor pozvao Harisa Duljevića iz Sarajeva i Miroslava Stevanovića iz Željezničara.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});