fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bh. tenisači vjeruju u pobjedu protiv Tunisa

Autor: Dnevni avaz

ZENICA - Teniska reprezentacija BiH vrijedno se priprema za Davis Cup koji je na programu za vikend u zeničkoj "Areni", a danas je upriličena i konferencija za medije na kojoj su naši bh tenisači govorili o očekivanjima od susreta sa Tunižanima. Podsjetimo, teniska reprezentacija BiH predstavlja se sa četiri tenisača i to Amer Delić (selektor), Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Mirza Bašić.

Direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senad Hadžimešić naglasio je kako su igrači spremni za veliki turnir, te da očekuje kako će naši momci ostvariti što bolji rezultat. Selektor Amer Delić još jednom je izrazio zadovoljstvo uslovima u kojima će se igrati mečevi, te da je pred bh. tenisačima velika šansa.

– Odradili smo dva kvalitetna treninga, predstoji još njih nekoliko, tako da ćemo se zasigurno potruditi da maksimalno spremni izađemo na teren. Vjerujem da će naši momci na površini u Gradskoj areni Zenica pokazati veliki kvaliteta i borbenost – optimista je selektor Delić.

On je dodao kako će ekipa Tunisa biti iznenađena podlogom i uslovima, budući da su navikli na sporiju igru, dok je naša reprezentacija u svojoj karijeri odigrala veliki broj mečeva upravo u uslovima koji su u “Areni”.

I tenisač Tomislav Brkić iz Ljubuškog vjeruje kako će on i Mirza pokazati bolju igru, brzinu i kvalitetu, te nestrpljivo iščekuje početak turnira. Osim njega, optimizam uoči meča sa Tunisom nije krio ni Nerman Fatić iz Sarajeva, koji će se također pojaviti na terenu zeničke “Arene”.

– Poznajem Anisa Ghorbela i mislim da dobro igra dubl, međutim, mišljenja sam kako smo za klasu bolji od njih – kaže Fatić.

Naš ‘prvi reket’ na ovom meču trebao bi biti Mirza Bašić, koji također vjeruje u pobjedu svoje zemlje.
– Vjerujem da je ekipa Tunisa jaka i da Jaziri igra dobru igru, ali mi smo već uhodani na ovoj podlozi i dat ćemo svoj maksimum – rekao je Bašić.

Iz Teniskog saveza BiH pozivaju sve posjetioce kako se moraju pridržavati pravila koje nalaže ATP komisija, stoga su dužni prije ulaska i samog početka meča isključiti zvona na mobilnim uređajima kao i bliceve na aparatima za fotografiranje.

Meč između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Tunisa na programu je u petak, 4. ožujka, u Gradskoj Areni u Zenici.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});