Bivši reprezentativac BiH Ivan Sesar novi nogometaš Tuzla Citya

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Bivši nogometaš NK Široki Brijeg Ivan Sesar potpisivanjem ugovora za FK Tuzla City i definitivno se vratio u Premijer ligu BiH.

Ovaj bivši reprezentativac BiH je početkom godine raskinuo ugovor s rumunjskim Voluntarijem, a kako u međuvremenu nije našao novi inozemni angažman, uslijedio je poziv iz Tuzla Cityja, koji je i prihvatio.

Nakon što je stavio potpis na ugovor do kraja sezone, Sesar je istakanuo da mu je zadovoljstvo što je došao u uređen klub kao što je Tuzla City i da je prilikom pregovora presudila korektnost Azmira Husića, a već danas će se staviti na raspolaganje treneru Mirzi Varešanoviću.

S druge strane, zadovoljstvo nisu skrivali ni u Tuzla Cityju. Uvjereni su kako se radi o igraču koji će svojim kvalitetama značajno unaprijediti kvalitetu momčadi.

Nismo imali namjeru dovoditi još jednog veznjaka, ali imajući u vidu Ivanove kvalitete, morali smo reagirati kada smo vidjeli da je slobodan, kazao je Azmir Husić, piše Sportsport.ba.

Sesar je u Bosni i Hercegovini ranije igrao još za Sarajevo i Široki Brijeg, a okušao se još i u Rumunjskoj, Finskoj, Slovačkoj, Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI