fbpx

Brooklyn Netsi suspendirali Kyriea Irvinga

Autor: dnevno.ba

Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving morat će propustiti najmanje pet utakmica, nakon što ga je vodstvo momčadi kaznilo zbog toga što je putem društvenih mreža promovirao film antisemitskog sadržaja, a za to se nije izravno ispričao.

U međuvremenu su i Irving i Netsi donirali po 500.000 USD organizacijama i inicijativama koje se bore protiv mržnje i netolerancije u društvu, ali košarkaš nije izravno priznao svoju pogrešku u procjeni sadržaja kojeg je promovirao.

– Nisam nikoga želio povrijediti, Nisam ja taj koji je napravio dokumentarac, branio se Irving.

– Rekao sam vam što osjećam. Poštujem i prihvaćam sve pripadnike društva. To je moja pozicija… Ne mogu biti antisemitski nastrojen, ako znam od kuda potječem, poručio je Irving.

No, takvim njegovim istupom su ostali razočarani u vodstvu NBA lige, ali i u klubu koji mu je izrekao kaznu neigranja od najmanje pet utakmica.

– Tijekom posljednjih nekoliko dana pokušali smo u više navrata pomoći Kyrieju Irvingu da shvati štetu i opasnost onoga što je izrekao i poduzeo, što je počelo promoviranjem filma koji sadrži duboko uznemirujuću antisemitske poruke mržnje, stoji u priopćenju koje su izdali Brooklyn Netsi.

– Danas smo osjetili zabrinutost, kad je Kyrie propustio javno i nedvosmisleno reći da ne podržava i ne dijeli antisemitske te priznati postojanje određenih dijelova u filmu koji propagiraju mržnju. To nije bilo prvi put da je dobio i propustio priliku pojasniti svoju poziciju. Takav propust je duboko uznemirujući, protivi se vrijednostima koje poštujemo kao organizacija i suprotno je ponašanju momčadi. Prema tome, smatramo da ga se u ovom trenutku ne može povezivati s Brooklyn Netsima.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI