fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Chelsea prekinuo niz remija

Autor: SportArena.hr

LONDON - Chelsea je uspio ugrabiti potpuni plijen nakon suše.

5 dugih utakmica Chelsea nije uspio upisati pobjedu unutar regularnog vremena od 90 minuta igre. Posljednji susret Bluesi su slavili protiv Norwicha u FA kupu, no i to je došlo nakon izvođenja jedanaesteraca.

Prije toga Londonjani su neuspješno ganjali pobjedu protiv Arsenala i opet Norwicha po dva puta te jednom protiv Leicestera. Istina, nisu niti gubili te susrete, no snovi o kruni Engleske već su pomalo uvenuli, a Manchester City, čak i s današnjom pobjedom, bježi im nevjerojatnih 12 bodova i to s utakmicom manje.

Naravno, Brighton & Hove Albion opasno se približava crvenoj zoni ispadanja pošto su u dosadašnja 24 kola upisali tek 23 boda, što je svega tri više od prve momčadi u “crvenom”, Stokea.

Plavci su današnji susret riješili u tri minute i to unutar prvih šest minuta utakmice. Prvi je tukao Eden Hazard već u trećoj minuti susreta, a svojim pogotkom obilježio je i jubilarni 100. igrajući na vrhu engelskog nogometa, u Premier ligi.

Tri minute nakon toga mreža domaćina ponovno se tresla, a ovog puta brzonogi Brazilac Willian pogađao je 2:0 gostujućeg sastava. Pogodak je uslijedio nakon odlično dirigirane i konstruirane akcije plave momčadi – trojac u napadu odigrao je nekoliko dodavanja prvim dodirom lopte te je na kraju Willian ostao nečuvan i potpuno slobodan uputiti bombu pored Ryana za poduplanje vodstva.

Imali su i domaćini što za reći. Iako je Chelsea u potpunosti preuzeo kontrolu nad utakmicom te izgledao opasno svaki puta kada su išli prema naprijed, Brighton je pokazao zube u nekoliko navrata.

Davy Propper pogodio je stativu nakon udarca glavom, a odličnu je priliku imao i Ezequiel Schelotto u 66. minuti, no njegov pokušaj završio je u sigurnim rukama Wilfreda Caballera.

Pobjedu Bluesa potvrdio je ponovno njihov veliki Belgijanac, a ovog puta bila je to solo akcija nakon što je ispratio Willianovu loptu u prostor za nedostižnih 3:0.

Chelsea je nešto kasnije ponovno tresao mrežu Brightona, a za završnih 4:0 na listi strijelaca upisao se Victor Moses u 89. minuti nakon dobro popraćenog centaršuta Charlyja Musonde i smirenog finišitanja u donji desni kut.

Mosesu je to ujedno bio i prvi pogodak nakon čak 14 mjeseci suše, dok je Musonda zabilježio svoju prvu asistenciju u Premier ligi.

Autor: SportArena.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});