EUROPSKI KUP: Hrvati dobili Grke, Mađari razbili Crnogorce, Španjolci izbacili Srbe

Autor: Hina

ZAGREB - Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Grčku s 13:11 (1:2, 5:4, 4:1, 3:4) u četvrtfinalu Europa kupa, koji se održava u Zagrebu.

Nakon vrlo nervoznog ulaska u dvoboj, hrvatski igrači nisu iskoristili prvih pet situacija s igračem više u bazenu, zbog čega je Grčka bila u stalnoj prednosti tijekom prve dvije četvrtine, susret je riješen u trećoj četvrtini. Hrvatska je u tom periodu prva postigla tri uzastopna gola i do kraja dvoboja nije dopustila Grcima primicanje na manje od dva gola razlike. Prvi gol u drugom poluvremenu Grci su postigli nakon sedam minuta igre, a Hrvatska je zaključila treću dionicu pogotkom Fatovića za visoko vodstvo 11:7, što je bila “točka na i” nakon koje se Grci više nisu uspjeli vratiti.

Tri gola za Hrvatsku postigao je Loren Fatović, po dva su dodali Maro Joković, Josip Vrlić, Anđelo Šetka i Javier Garcia, a po jedan Luka Lončar i Ivan Buljubašić, dok je Ioannis Fontoulis s tri gola predvodio Grčku. Po dva su dodali Alexandros Gounas i Angelos Vlachopoulos.

– Nismo ni očekivali laku pobjedu. Ipak, kad smo se posložili u obrani i poveli s tri razlike držali smo prednost, rekao je Loren Fatović.

Najavio je i predstojeći dvoboj sa Španjolcima u poluinalu: – Bit će teška utakmica, razbijali su Srbe tri četvrtine.

U polufinalu Hrvatska će u subotu od 20.15 sati igrati protiv Španjolske koja je s 13:12 (5:4, 3:1, 3:4, 2:3) svladala Srbiju, dok će u drugom polufinalu od 18.30 sati igrati Mađarska i Italija. Mađarska je s 11:7 (4:2, 2:3, 1:1, 4:1) pobijedila Crnu Goru, dok je Italija s 11:9 (3:3, 3:2, 1:3, 4:1) bila bolja od Rusije.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI