fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Golgeteri raspoloženiji u prvom kolu, Paradžik novi “rekorder”

Autor: Faktor.ba

MOSTAR - Utakmicom Čelik - Sarajevo (0:0), koja je privukla najviše gledatelja na (9.500 op.a), okončano je drugo kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Za razliku od premijerne runde nove sezone elitnog nogometnog natjecanja u kojem je postignuto 15 pogodaka, u drugom kolu mreže su se zatresle samo 11 puta (1,83 po utakmici), od čega četiri puta na susretu između Slobode i Širokog Brijega (2:2) koji je bio i najefikasniji u proteklom kolu. Ovaj susret ujedno je bio i jedini na kojem su oba tima postigla pogodak, dok je derbi između Čelika i Sarajeva drugi ovosezonski dvoboj na kojem nije bilo pogodaka.

U drugom kolu suci su imali mnogo više posla nego li na startu prvenstva. Za razliku od prvog kola u kojem je na šest utakmica pokazano 27 žutih i dva crvena kartona, u drugom kolu suci su pokazali čak 45 javnih opomena ili 7,5 po susretu.

Novi rekorder, makar što se tiče javnih opomena u novoj sezoni, je Goran Paradžik. Arbitar iz Ljubuškoj se 11 puta hvatao za džep, dva puta više negoli Admir Šehović u prvom kolu (osam žutih i jedan crveni karton). Zanimljivo da je i ovog puta klupa Plavih zaradila javnu opomenu. Nakon što je u prošlom kolu protiv Borca Sabrija Topalović žuti karton pokazao Almiru Memiću, ovoga puta je Paradžik javnom opomenom “smirio” Adnana Gušu.

Nakon što je jedini penal u prvom kolu dosudio Frano Jelić na meču Zvijeda 09 – Tuzla City (1:5), u drugoj rundi na bijelu točku su pokazivali Zoran Grbić i Goran Paradžik. Grbić je najstrožiju kaznu dosudio za Radnik protiv Tuzla Cityja, dok je Paradžik svirnuo penal za Plave u susretu protiv Mladosti, koji Ermin Zec nije uspio pretvoriti u pogodak.

Nakon dva odigrana kola Tuzla City je najefikasniji klub PLBiH sa pet postignutih golova, ali zajedno s Veležom ima drugu najslabiju obranu (četiri primljena pogotka), dok Zvijezda 09 najlošiju obranu, poslije dva kola primili su šest golova.

Poslije utakmica 2. kola PLBiH nije bilo “sječe trenera”, makar za sada, dok je poslije domaćeg poraza od Čelika u prvom kolu ostavku podnio šef stručnog stožera Širokog Brijega Goce Sedloski.

Autor: Faktor.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});