fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HALILOVIĆ: Darki Obradoviću sam zahvalan do neba!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - "Da nije bilo Darke Obradovića, ne bih sada s vama pričao" - tim je riječima počeo razgovor Belmin Halilović, nogometaš sarajevskog Olimpica, koji je prošlog vikenda u utakmici juniorskog prvenstva u Mostaru protiv Zrinjskog, samo zahvaljujući pribranoj reakciji pomoćnog suca Obradovića, ostao živ.

Nakon sudara sa svojim golmanom Irfanom Šetkićem, Halilović je, naime, ostao nepomoćno ležati na terenu.

“Sada sam dobro, hvala Bogu. Posljednje čega se sjećam prije nesretnog događaja bilo je uklizavanje u šesnaestercu, nakon čega sam vidio koljeno golmana Šetkića kako ide prema mom licu. Zatvorio sam oči i pomislio kako je kraj. Potom mrak” – opisao je Halilović nemili događaj iz Mostara.

Golman je prvi pritrčao onesviještenom Haliloviću i okrenuo ga na bok, a potom je sudac Obradović dotrčao.

“Dok mi je Obradović pomagao ispred očiju mi je bila samo crno-bijela slika. Dvaput sam se budio pa opet onesvijestio. Osjećao sam mučninu. Treći put, Obradović mi je stavio dva prsta u usta i uspio sam se probuditi, odmah sam povratio i osjetio jake otkucaje srca. Kazali su mi kako sam imao blaži potres mozga” – rekao je za “Avaz” mladi stoper Olimpica.

Nesretni događaj dogodio se u 35. minuti susreta, a već dvije minute poslije, Halilović se vratio u igru i odigrao čitav susret.

“Trener Dževad Smajlagić pitao me je mogu li nastaviti, a ja sam odmah kazao kako sam spreman i da želim pomoći svojoj momčadi. Nogomet je moj život i nikada ne štedim ni sebe ni protivnike. Lomio sam nos, lakat, evo, sada se i onesvijestio” – kazao je Halilović, koji je iskoristio priliku da zahvali sucu koji mu je spasio život.

“Obradoviću sam zahvalan do neba, zvao sam ga više puta da mu zahvalim. Čim budem imao vremena, posjetit ću ga da mu se odužim” – kazao je Halilović, kojem je životni uzor legendarni nogometaš Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

Kontaktirali smo trenera Olimpica Dževada Smajlagića, koji je prenio svoje utiske.

“Sve se dogodilo brzo. Belmin je uklizao na jednu loptu, ali je koljeno našeg golmana završilo na njegovoj glavi. On je želio pomoći timu, zamolio me je da ga vratim u igru, naknadno sam ga prebacio u vezni red i sasvim solidno je odgovorio zadatku” – kazao je Smajlagić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});