fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatskoj uloga favorita protiv Češke

Autor: Oslobođenje

SAINT- ETIRNNE - Hrvatska se danas sastaje sa Češkom u Saint-Etienneu (18 sati) u drugom kolu grupe D.

Vatreni nakon trijumfa sa 1:0 protiv Turske hitaju ka drugoj pobjedi na turniru, dok Česi u duel ulaze pod imperativom osvajanja bodova poslije poraza od Španjolske sa 0:1.

Marcelo Brozović, govoreći o duelu sa Češkom, rekao je da je najbolji češki igrač. Tomaš Rosicky. Posjeduje vrline kojih kod Hrvata na ovom EP-u ima u izobilju – tehniku, kreativnost i iskustvo.

– Ovo je ključna utakmica. Moramo pobijediti i tako osigurati mjesto u narednoj rundi natjecanja, izjavio je Brozović.

– Ovaj meč protiv Češke je dvoboj kojeg se najviše pribojavamo, rekao je selektor Hrvatske Ante Čačić.
Očekuje se dvoboj između igračkih umjetnika Ivana Rakitića, koji je u posljednje dvije godine pokupio značajne titule sa Barcelonom, te Rosickog, koji desetljeće uspješno igra u Arsenalu.

– Imamo tim koji igra na visokoj razini, kazao je Rakitić, kojem će itekako pomoći i Realov Luka Modrić te Interov Ivan Perišić.

Česi također računaju na bodove.

– Želimo više razmišljati o napadu. Biće promjena, rekao je češki izbornik Pavel Vrba.

– Predstoji težak meč protiv tima koji igra na visokom tehničkom nivou, naglasio je Rosicky, koji je još istakao da svoj zadatak vidi u tome da pomogne manje iskusnim igračima.

Podsjetimo i to da je kapetan Hrvatske Darijo Srna opet u kampu svog tima nakon što je u ponedjeljak prisustvovao sahrani oca Uzeira, ali će nastupiti danas. Inače, i trener golmana hrvatske reprezentacije Marijan Mrmić morao je napustiti kamp zbog smrti oca. Bila je to četvrta tragedija u redovima Hrvatske od početka operacije Francuska. Pripreme vatrenih morao je napustiti Lovre Kalinić zbog smrti tasta, a Domagoju Vidi je preminuo ujak.

Hrvatski defanzivac Vedran Ćorluka, koji je zadobio povredu glave, zbog čega je stalno imao krvarenja u prvom meču, sada je OK.

– Njegovo stanje je dobro, kazao je doktor reprezentacije Hrvatske Boris Nemec.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});