fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Jedino u našoj zemlji meč Turske i Hrvatske je utakmica visokog rizika

Autor: Slobodna bosna

MOSTAR - Nogometna ljepotica između reprezentacija Turske i Hrvatske odredit će razvoj događaja u grupi „D“ na Europskom prvenstvu u nogometu. Sudar Terimovih ratnika i Čačićevih virtuoza s loptom, jedna je od najvažnijih utakmica u grupi, pa su oba trenera s opreznim izjavama i gomilom komplimenata za protivnike pomalo i dosadili javnosti.

Hrvatska je nogometna reprezentacija kudikamo jača na papiru, jer primjera radi, najbolji igrač Turske Arda Turam, je tek zamjena Ivanu Rakitiću u Barceloni, a tu su još Modrić, Mandžukić, Brozović, Vrsaljko.

No, ne pobjeđuje uvijek bolji, mnogo puta do sad potvrdilo se kako je i taktika presudni element nogometne igre, a tu su Turci u velikoj prednosti, jer na klupi imaju „Sultana“ Terima, velikog znalca i apsolutni autoritet turskog nogometa.

Kontra Terima stajaće ili u bolje reći veći dio utakmice prosjediti, elektromehaničar iz Zagreba Ante Čačić, čiji je najveći nogometni uspjeh bio trenirati Dinamo u jedanaest utakmica, a najvažniji adut prijateljstvo sa Zdravkom Mamićem, no to su već neke druge priče…

I jedna i druga reprezentacija imat će veliki motiv na današnjoj utakmici, Hrvatska jer je nesretno poražena na penale na Euru 2008. godine, dok Turci još uvijek pamte svježi poraz na domaćem terenu od 0:3 u kvalifikacijama 2011. godine.

No, neka se sve završi sportski i na terenu, bez incidenata na tribinama, jer Turska i Hrvatska su prijateljske države, imaju izvrsnu gospodarsku razmjenu, a nedavna posjeta predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i njegove supruge Zagrebu i Samoboru, dokaz su prijateljskim odnosima te dvije zemlje.

I ovoga puta u Mostaru policija je u višem stupnju pripravnosti zbog utakmice koja se igra u 15 sati, jer kao što je poznato, istočna strana najljepšeg grada u Bosni i Hercegovini će i ovoga puta navijati za Tursku, dok će na „zapadu“ sve biti u dresovima sa crveno-bijelim kockicama. Ostaje nada da nakon utakmice neće biti nemilih scena na Bulevaru, i da policija ovoga puta neće imati problema sa održavanjem reda i mira.

Dok čekate utakmicu prisjetite se pobjede Turske u dramatičnoj utakmici na Euru 2008., i fantastične pobjede Vatrenih u Turskoj 2011. godine. Neka pobjedi nogomet.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});