Jug “trokorakom” osvojio 15. naslov prvaka Hrvatske!

Autor: Dubrovački vjesnik

ZAGREB - Jugaši su obranili naslov prvaka Hrvatske. Četvrti put uzastopno, a 15. put ukupno su prvaci Hrvatske. Osvojili su 64. trofej u povijesti kluba. U finalnoj seriji 28. prvenstva Hrvatske ostvarili su čistih 3:0 protiv Mladosti koja je imala 'jedinicu' u doigravanju. Mladen Drnasin, predsjednik HVS-a, uručio je pokal prvaka kapetanu Jug CO Xaviju Garciji.

Treća utakmica finala? Hrvoje Benić je prvi pogodio. Pokazao je Jugov branič koliko ima silovit udarac. Uzvratio je Antonio Petković, ali ne po onome po čemu je poznat – silovitom udarcu – već sjajnim lob udarcem. Luka Lozina je nakon dodavanja Mara Jokovića izborio igrača više, Aleks Papanastasiou je pobjegao iza leđa Petkoviću. Vidio je to Xavi Garcia te uposlio Grka za 2:1. Na drugoj strani Branimir Herceg je izborio igrača više, a Petković izjednačio na 2:2. Sad je tukao silovoto.

Jug je odmah vratio prednost. Garcia za Lozinu čiji udarac brani Ivan Marcelić uz pomoć stative. Marko Žuvela je prvi stigao do odbijene lopte te pogodio. U 6. minuti Jug CO je prvi put stekao dva pogotka viška (Benić opet s igračem više). Sjajno je na drugoj strani s igračem više pogodio Miloš Ćuk (3:4).

Mladost je izjednačila početkom druge četvrtine (Lovre Miloš), a Joković sjajno pogodio iz daljine te vratio branitelja naslova u plus. Mladost je tri minute prije kraja druge četvrtine izjednačila na 5:5. Odlično je uplivao Konstantin Kharkov te izašao kao pobjednik iz dvoboja s Toni Popadićem.

Jug je opet imao brz odgovor. Izborio je igrača više, Filip Kržić je bio asistent, a Luka Lončar strijelac (5:6). Dvije minute prije kraja Lončar je imao zicer, ali je Marcelić upisao veliku obranu. Potom odlična akcija Mladosti – Ćuk za Ivana Buljubašića (6:6), koja je na poluvremenu imala pogodak viška (kontra Miloša), a u trećoj u dva navrata i vodstvo od dva pogotka (8:6 Petković, a nakon što je Joković provukao loptu između prve stative i Marcelića, Miloš je naciljao za 9:7).

Potom bomba Benića (9:8). Na isti način – silovito – za 9:9 pogodio je Daniil Merkulov. Mladost je opet povela pogotkom Franka Lazića s igračem više, a Žuvela s igrače više izjednačio na 10:10. Tri sekunde prije kraja treće četvrtine Joković je svojim trećim pogotkom donio prvu prednost Jugu u nastavku (11:10).

Početkom posljednje četvrtine bjeg Papanastasioua za 12:10, te velika obrana Popadića nakon koje je sjajno uplivao Loren Fatović, asistirao Garcia za 13:10 (pet minuta prije kraja). Buljubašić je prekinuo niz Jugaša (11:13 četiri minute do kraja).

Kad je Lozina isplivao kontru te zakucao za 14:11 minutu i 37 prije kraja Jugaši su mogli početi slaviti…

HAVK Mladost – Jug CO 11:14

ZAGREB, Bazen na Savi. Gledatelja 400. Suci: Bianco i Castagnola (obojica iz Italije).

HAVK MLADOST: Marcelić (11 obrana), Radu, Miloš (3), Čagalj, Ćuk (1), Petković (3), Anzulović, Lazić (1), Bajić, Biljaka, Buljubašić (2), Kharkov (1), Sučić, Herceg. Trener: Zoran Bajić.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (8 obrane), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (3), Garcia, Lozina (1), Merkulov (1), Kržić, Žuvela (2), Benić (3), Papanastasiou (2), Vukojević, Tomasović. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: HAVK Mladost 13/4, Jug CO 12/5
Peterci: HAVK Mladost -, Jug CO –

Autor: Dubrovački vjesnik

ZADNJE VIJESTI