fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kako će Dinamo izgledati sljedeće sezone – Portugalac, Nigerijac, Ganac i jedan Hrvat!

Autor: B. Hreljević / 7Dnevno

ZAGREB - Kako se već uvelike špekulira o odlasku talentiranog trojca Ćorić-Pjaca-Brekalo, a sredina terena još uvijek je šuplja zbog suspenzije Arijana Ademija, tako se šuška i o potencijalnim dolascima u Dinamo. No, to više ne smiju biti promašeni slučajevi poput Wilsona, Andersona, Calella i sličnih, već to moraju biti pomno “skautani” igrači koji bi se u kratkom vremenu prilagodili momčadi i Mamićevim taktičkim zamislima.

Bliži nam se ljetni prijelazni rok iako je možda rano predviđati kako će Dinamo izgledati sljedeće sezone, to jest kako će se tržiti na ljeto, malo smo se pozabavili potencijalnim transferima. Za Modrima je relativno uspješna sezona, pro prvi puta u petnaestak godina nisu se osramotili u elitno europskom natjecanju, u prvenstvu doduše je malo „štekalo“, što zbog solidnog pritiska Rijeke, što zbog isprazne taktike Zorana Mamića, što zbog tektonskog poremećaja koji je izazvao USKOK onoga dana kad je Zdravku Mamiću izrekao optužnicu i otjerao ga s mjesta izvršnog predsjednika. No, kako bi i sljedeća sezona bila uspješna, a možda i uspješnija nego ova, Dinamo će morati u kupovinu.

Kako se već uvelike špekulira o odlasku talentiranog trojca Ćorić-Pjaca-Brekalo, a sredina terena još uvijek je šuplja zbog suspenzije Arijana Ademija, tako se šuška i o potencijalnim dolascima u Dinamo. No, to više ne smiju biti promašeni slučajevi poput Wilsona, Andersona, Calella i sličnih, već to moraju biti pomno “skautani” igrači koji bi se u kratkom vremenu prilagodili momčadi i Mamićevim taktičkim zamislima. Podrazumijeva se i kako to moraju biti dovoljno kvalitetni igrači za Ligu prvaka jer će Dinamu primarni cilj ponovno izboriti ulazak u elitno natjecanje.

Portugalac, Nigerijac, Ganac i jedan Hrvat

Pa krenimo. Prvi na tom popisu potencijalnih novih Dinamovaca je Portugalac Cafu iz Vitorije Guimaraes. Riječ je o trkački moćnom 23-godišnjem igraču s iznimnim tjelesnim kapacitetima koji može igrati u oba smjera, točnije i defenzivnog i centralnog veznog. U Vitoriju je stigao u srpnju 2013. godine iz B momčadi Benfice, baš kada je u Dinamo stigao iz istog kluba El Arbi Hilel Soudani. Prve sezone Cafu se nije baš naigrao u Vitoriji, ali već sljedeće se nametnuo i zaigrao u prvoj momčadi da bi ove sezone dogurao čak do kapetanske trake. Dinamo bi za njega trebao izdvojiti minimalno dva milijuna eura, što je i više nego prihvatljivo.

Druga želja Dinama je mladi Nigerijac, Onyinye Wilfred Ndidi (19) iz Genka. Riječ je o također defenzivno orijentiranom, ali versatilnom igraču kojemu je primarna pozicija ona defenzivnog veznog, a može dobro pokrivati i pozicije desnog beka i stopera. Stasiti Ndidi ove sezone odigrao je 38 utakmica za Genk, zabio je tri gola i upisao dvije asistencije. No, Dinamo bi s njim mogao imati malih problema jer igrač vrijedi oko dva milijuna eura, no, pretpostavka je kako će se za njega tražiti malo veća svota novca.

Treće pojačanje Dinama navodno trebao bi biti i jedan domaći igrač, radi se o riječkom defenzivcu Filipu Bradariću (23). Bradarić je ove sezone odigrao 33 utakmice za Rijeku, a zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju. Dinamo bi za njegove usluge trebao izdvojiti oko milijun eura. Bradarić i nije toliko loša opcija jer bi mu trebalo uvjerljivo najmanje za prilagodbu, domaći je igrač pa tako neće imati jezične barijere, a već je i sazrio kao igrač i najvažnije dobro je utreniran.

Na koncu dolazimo i do posljednjeg, četvrtog, vjerojatnog pojačanja Modrih. Ovaj igrač mogao bi biti prava bomba i osvježenje za Dinamo, no, u njegovom slučaju morat će se puno toga odigrati kako bi se transfer i realizirao. Naime, po njega bi se išlo u slučaju da Dinamo proda Henriqueza ili Hodžića, a riječ je o napadaču Warisu Majeedu, 24-godišnjem prekaljenom Gancu koji ove sezone ima vrlo dobar učinak u francuskom Lorientu. Majeed je od 2013. godine do sada prošao kroz nekoliko velikih klubova poput Spartaka iz Moskve, Valenicennesa i Trabzonspora, a u matičnom Lorientu ove sezone zabio je 12 golova u 28 utakmica i upisao je tri asistencije. Majeed je trkački vrlo moćan, eksplozivan i prodoran igrač, iako ga ne krasi robustan stas, visok je tek 172 centimetara, krasi ga zato brzina i dobar nos za gol. Ganca je Mamiću nahvalio i Vahid Halilhodžić, ali problem bi mogla biti cijena jer Majeed vrijedi četiri milijuna eura, a Lorient će za svojeg najboljeg napadača vjerojatno tražiti i koji milijun više. No, prodaju li Hodžića ili Henriqueza moglo bi se nagomilati nešto eura u blagajni Dinama da se dovede i jedan kvalitetan stranac s internacionalnim iskustvom što bi itekako moglo koristiti Dinamu za Ligu prvaka.

Novca će biti, ali ga treba pametno potrošiti

Naravno, svakako treba uzeti u obzir i činjenicu da će prodaja Marka Pjace, kojeg trenutno traže Milan i Benfica, a cijena se vrti oko 17 milijuna eura, te vjerojatna prodaja Brekala, za kojeg Wolfsburg navodno sprema dobru i relativno bogatu ponudu, isto tako dobro podebljati stanje računa u Dinamu. To znači kako će vjerojatno biti dovoljno novca za kupnju barem dvojice od spomenute četvorice perspektivnih pojačanja. No, na koncu treba imati i na umu da u Dinamu igra juniorski El Dorado koji samo čeka na priliku u prvoj momčadi. Tu su Šemper, Lovren, Fintić, Soldo, Sosa, Moro i drugi, pa tako treba pažljivo birati koliko i tko će od stranaca stići u klub jer bi bila prava žalost „ugušiti“ nekoga od mladih igrača.

Autor: B. Hreljević / 7Dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});