fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KUTIJA ŠIBICA: Što se to događa – Hercegovci dominiraju usred Zagreba

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZAGREB - Najpoznatiji malonogometni turnir u Hrvata, legendarna Kutija šibica, i ove godine izaziva veliko zanimanje među malonogometnim zaljubljenicima u Hrvatskoj, ali i šire, a po viđenom u dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg turnira možemo zaključiti kako Hercegovci dominiraju. Nikada nisu bili tako brojni, ali i tako uspješni.

Primjerice, u osmini završnice turnira imali smo izravni obračun dviju ekipa iz Hercegovine, a nakon regularnih 0:0 na kraju je Svadbeni salon Bagušić & Goodlife Fitness boljim izvođenjem šesteraca sa 2:1 slavio protiv mostarske ekipe Krešimir Keta Bandić i izborivši četvrtfinale ponovio prošlogodišnji uspjeh.

Za ovu ekipu pod vodstvom Jerke Ćesića – Ljudine igraju Boris Baćak, Ante Dario Stipić, Ivan Mandurić, Davor Landeka, Ante Serdarušić, Dario Penava, Zvonko Bakula, Zvonimir Begić i Dominik Begić.

Na putu ka prvom mogućem plasmanu u polufinale stoji im neugodna ekipa Cvjetno Poliklinika Milojević koja je u osmini završnice s 3:1 pobijedila Eurolimbus Matan. Vedran Matošević u 29., Jakov Grcić u 36. i Mihovil Prgomet u 38. minuti bili su strijelci za Cvjetno, dok je počasni gol za poražene zabio Mijo Batarilo – Ćerdić u 39. minuti. Cvjetno već godinama sudjeluje u završnim borbama na Kutiji Šibica, a nije čudo što su i ove godine u četvrtfinalu, jer pored spomenutih Matoševića, Grcića i Prgometa njihove boje primjerice brane još i Matija Đulvat i Kristijan Grbeša.

Bagušići su inače u prethodnoj fazi nadmetanja pobijedili ekipu Sv. Josipa iz Dugog rata s 3:1, koja je ljubiteljima futsala u Hercegovini poznata s obzirom da su proteklog ljeta sudjelovali na mnogobrojnim ovdašnjim turnirima.

Također, i ekipa Krešimir Keta Bandić za prolaz među 16 najboljih skinula je jedan veliki skalp eliminiravši Sports Bar Dribbling Air Cash pobjedom 3:2. Mile Pehar je u tom susretu postigao dva zgoditka u 29. i 37. minuti, a jednoga je pridodao i Krešimir Kordić u 30. minuti, međutim upravo njih dvojica nisu nastupili u srazu osmine završnice protiv Bagušića i to je svakako bio hendikep po Mostarce.

Ekipa koju su pak izbacili Sports Bar Dribbling Air Cash sastavljena je od poznatih igrača velikog nogometa poput Igora Jugovića, Igora Čagalja, Maria Babića, Matije Špičića, Tomislava Havojića, te Antuna Palića i Tomislava Barbarića, koji su bili strijelci u njihovom porazu protiv Mostaraca.

Najuvjerljiviju pobjedu u osmini završnice ostvario je CB Doberman svladavši Argentum 6:0, a vodeći zgoditak na ovoj utakmici postigao je Marijo Aladžić u 7. minuti, inače ponajbolji igrač bh futsal prvak Mostar SG Staklorada. Dva zgoditka je zabio Renato Rumbak, a strijelci su još bili Adel El-Saleh, Matej Horvat i Slovenac Rok Mordej.

Doberman s ulogom favorita igra prvi susret četvrtfinalnog programa na Štefanje protiv Oštrek Gradnje Hudek Trgotransa, koja je u zanimljivom srazu s 4:3 bila boljom od ekipe koja se zove Dječji nogomet. Za Oštrek Gradnju Hudek Trgotrans u tom dvoboju strijelci su bili Stjepan Oštrek u 7., Robert Malnar u 20., Branislav Slunjski u 31. i pazite sada ovo, igrač koji se zove Luka Modrić u 39. minuti. Mislav Krišto je u dva navrata, u 14. i 40. minuti pogađao za poražene, a među strijelce se upisao i Antun Grozdek.

Možda i najviše na turniru je pokazala ekipa Biberon Maraska. Oni su u osmini završnice s 5:0 pobijedili MNK Clio, a golove su davali Josip Suton u 10., Marinko Šamija u 28., Mirko Hrkać u 31., Luka Suton u 32. i Duško Martinac u 40. minuti. Ovu ekipu su prozvali “Hercegovački Dream Team”, jer pored spomenutih njihove boje brane još i Josip Sesar, Marin Suton, Blago Gašpar, Nikola Perković, Toni Jelavić, kao i vratar Franko Bilić, te domaći momak Tiho Novak.

Njima će se u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju suprotstaviti Tupek Auto, ekipa koja također ima nekolicinu igrača hercegovačkih korijena. Oni su za plasman među osam najboljih igrali protiv Centarlaser.hr Tehno Concepta i slavili sa sigurnih 4:0. Ernad Mašić je zabio prvi gol u 14., te onaj posljednji u 38. minuti, a strijelci su još bili Josip Spajić u 19. i Valentin Jurić u 26. minuti.

Biberon Maraska je u svom prvom nastupu ove godine sa čak 6:0 deklasirao prošlogodišnjeg pobjednika Quattro Leonesa, ekipu u kojoj glavne uloge imaju zvijezde HNK Gorica poput Kristijana Lovrića i vratara Kristijana Kahline, te je taj nastup bio najbolja potvrda stvarne kvalitete Biberona, koji se na putu do osam najboljih jedino mučio u šesnaestini finala kada je s 2:1 pobijedio MNK Stolac. Stočani su i u par prethodnih utakmica ostavili odličan dojam i pitanje gdje bi im bio kraj da se nisu u ovoj fazi namjerili na Biberon.

Preostali četvrtfinalni par čine ekipe Restoran Dioniz CBA1 i Pizzeria Stari Zagreb Borongaj. Dioniz je ekipa koja je priredila malo iznenađenje u prethodnoj fazi natjecanja eliminacijom Tiskare Kerschofset. Nakon regularnih 2:2 boljim izvođenjem šesteraca krajnji rezultat je glasio 8:7.

Antonio Azinović u 21. i Josip Slišković u 40. minuti bili su strijelci za Dioniz, a za suparničku ekipu u dva navrata bh reprezentativac Nermin Kahvedžić (25., 39. minuta). Pored Kahvedžića za Tiskaru je igrao i vratar Haris Skuhan, zatim Vrgorčani Vojko Pervan i Ante Kraljević, pa hercegovačkim ljubiteljima futsala još dva poznata imena – Mateo Kozarić i Ante Mihaljević, no eto njihova ekipa je dosta nespretno ispustila četvrtfinale.

Dioniz je autsajder i u sljedećem dvoboju, jer je Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi jedna od uspješnijih ekipa na turniru zadnjih godina. Istina, i oni su se namučili odigravši u osmini finala također 2:2 protiv Pimont Stakla Matić, te tek na šesterce ukupnim rezultatom 5:4 prošli dalje. Luka Pisačić u 15. i Dario Markić u 31. minuti su zabijali za Pizzeriju u toj utakmici, a za Pimont Staklo Matić strijelci su bili Petar Ježić u 17. i Marko Grdić u 39. minuti.

Pred nama je u svakom slučaju super uzbudljiva završnica, a s obzirom na brojnost Hercegovaca nema sumnje kako će se i sa ovu stranu granice uvelike pratiti zbivanja na Kutiji, kako na Štefanje, tako i u poluzavršnici, te samoj završnici ovogodišnjeg izdanja turnira.

Parovi četvrtzavršnice, 26.12. (četvrtak):

CB Dobermann – Oštrek Gradnja i Hudek Trgotrans (18.00)

Svadbeni Salon Bagušić & Goodlife Fitness – Cvjetno Poliklinika Milojević (19.00)

Restoran Dioniz CBA1 – Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi (20.00)

Biberon Maraska – Tupek Auto (21.00)

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});