fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Pedro Porru / SPP PUBLICATION / Guliver Image

Legendarnom nogometašu preminuo sin (18), a sad je u vezi s njegovom djevojkom

Autor: dnevno.ba

On je bivši igrač Bayera, Bayerna i Chelseaja i deveti najbolji strijelac u povijesti njemačke reprezentacije. Dres s brojem 13 nosio je u svim svojim klubovima koje je igrao izuzev u Kaiserslauternu, a legendarni Pele izabrao ga je među sto najboljih živućih nogometaša. On je Michael Ballack (47), bivši veznjak kojem je obiteljska tragedija promijenila život.

Profesionalnu nogometnu karijeru Ballack je započeo u niželigašu Chemnitzeru, nakon čega je igrao u Kaiserslauternu, Bayer Leverkusenu, Bayernu i Chelseaju prije povratka u Levrkusen u čijim je redovima 2012. godine okončao karijeru.

U sezoni 1997/1998. Kaiserslaturen je senzacionalno osvojio Bundesligu, a Ballack je prozvanom ‘malim Kaiserom’, odnosno nasljednikom legendarnog Franza Beckenbauera. Te je sezone Ballack upisao 16 nastupa, a Kaiserslautern je postao prva momčad koja je u premijernoj sezoni nakon promocije osvojila bundesligaški naslov.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michael Ballack (@michaelballackofficial)

 

Razočaranje u Leverkusenu

U sljedećoj sezoni Ballack je postao regularni član prve momčadi, upisao je 30 nastupa u Bundesligi i zabio je četiri gola, a Kaiserslautern je dogurao do četvrtfinala Lige prvaka gdje je poražen od Bayerna. U srpnju 1999. godine Ballack je preselio u Bayer Leverkusen za 4.1 milijun eura.

U Bayeru je Ballack eksplodirao kao igrač, ali je doživio i rezultatsko razočaranje 2000. godine. Naime, tada je Bayeru trebao tek remi protiv potpunog autsajdera Unterhachinga kako bi osvojili bundesligaški naslov, ali autogol Ballacka kumovao je 2:0 porazu, a naslov je osvojio Bayern koji je iskoristio njihov kiks i pobijedio Werder s 3:1.

A rezultati ga nisu mazili niti 2001. godine kada je u razmaku od svega dva tjedna ostao bez naslova u Bundesligi, Njemačkom kupu i Ligi prvaka. U prvenstvu je Leverkusen prosuo pet bodova prednosti u posljednja tri kola i završio iza Borussije Dortmund, u finalu Lige prvaka su poraženi od Real Madrida s 2:1, dok su u DFB-Pokalu ‘Apotekari’ izgubili s 4:2 os Schalkea. Taj posrtaj u njemačkim medijima je opisan kao ‘trostruki horor’, a klub je ‘preimenovan’ u Bayer ‘Neverkusen’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michael Ballack (@michaelballackofficial)

 

Afera sa suprugom suigrača

Usprkos interesu madridskog Reala Ballack je 2002. godine preselio u Bayern s kojim je osvojio tri naslova njemačkog prvaka i tri DFB Pokala, da bi 2006. godine završio u Chelseaju s kojim je osvojio Premier ligu sezone 2009/10 i tri FA Cupa, te izgubio finale Lige prvaka 2007/08. Tada je ‘Bluese’ u finalu pobijedio Manchester United.

U dresu njemačke reprezentacije Ballack je upisao 98 nastupa i postigao 42 pogotka. S ‘Elfom’ je završio drugi na SP-u 2002. godine i treći na Mundijalu 2006., dok je na Euru 2008. godine također ostao korak kratak za podizanje pehara namijenjenom pobjedniku. Tada je naslov europskog prvaka osvojila Španjolska koja je u finalu savladala Njemačku 1:0. Po završetku igračke karijere Ballack se počeo baviti komentatorskim poslom.

A privatni život trostrukog osvajača nagrade za najboljeg njemačkog nogometaša bio je turbulentan. Bivši suigrač Christian Lell tako je sasuo teške optužbe na njegov račun. “Ballack ulazi u tuđe privatne živote i uništava ih, a da ne misli o tome. Ako je kapetan Njemačke, misli da može raditi što hoće”, izjavio je svojevremeno Lell nakon što je u javnost procurila afera da je Ballack navodno spavao s njegovom partnericom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michael Ballack (@michaelballackofficial)

 

Ljubavna veza sa sinovljevom djevojkom

Ballack je u srpnju 2008. godine oženio svoju dugogodišnju partnericu Simone Lambe s kojom je dobio troje djece, Louisa, Emilija i Jordija. Par se razveo 2012. godine, a najteži šok u životu pretrpio je u kolovozu 2021. godine kada je njegov sin Emilio smrtno stradao u prometnoj nesreći vozeći quad. Bilo mu je tek 18 godina.

Njemačku javnost šokirala je činjenica da se Ballack nakon smrti sina počeo viđati s njegovom djevojkom, inače modelom Sophijom Schneiderhan (21). Viđeni su kako zajedno uživaju u posjetu Art Baselu, sajmu moderne i suvremene umjetnosti. Bild je naveo kako se par zbližio nakon kobne nesreće u kojoj je stradao Emilio i kako su djelovali zaljubljeno. Također su zajedno viđeni na FIFA-inoj dodjeli nagrade The Best.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});