fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Gostujuća slavlja Reala i Wolfsburga – Eurogol Ronalda na Olimpicu

Autor: Dnevno.ba

RIM - Cristiano Ronaldo na najbolji je mogući način odgovorio svim kritičarima, a i novinaru koji ga je dan ranije toliko izbacio iz takta da je čak napustio konferenciju za novinare. Portugalac je zabio fenomenalan pogodak protiv Rome (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako svojoj momčadi pomogao da 'otključa' rimski klub, a dokrajčio ga je Jese u 86. minuti.

Prvo poluvrijeme neće se dugo pamtiti, nije to bila neka posebna utakmica. Gosti su imali inicijativu, ali samo jednu pravu priliku kada je Marcelo sjajno potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali bio je neprecizan. Roma se, pak, orijentirala na kontre, ali bila je bezopasna.

U nastavku je Real pritisnuo još jače, a Cristiano Ronaldo bio je taj koji je slomio otpor Rome. Portugalac je primio loptu na lijevoj strani, sjajnim driblingom ‘slomio’ Florenzija pa još ljepšim udarcem zabio za 1:0. Bio mu je to prvi pogodak na gostovanju od 29. studenog prošle godine.

Nakon toga se utakmica otvorila, bilo je prilika s obje strane, ali su i vratari s nekoliko reakcija zaradili svoju plaću. Ipak, u 86. minuti priču je zaključio Jese koji je potvrdio pobjedu Reala i tako mu otvorio put prema četvrtfinalu. Zanimljivo, Real od 1987. godine, kada je pobijedio Napoli, nije izbacio neku talijansku momčad u eliminacijskoj fazi (ne računa se finale protiv Juventusa jer nije na ispadanje), ali čini se da će ovoga puta srušiti i tu tradiciju.

Pobjeda Wolfsburga

Luka Modrić odigrao je solidnih 90. minuta, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 64. minuti. S druge pak strane Pjanić je igrao od prve minute kod Rimljana, ali bez ikakvog značajnijeg učinka. Džeko je poput Kovačića zaigrao od 64. minute, dosta se trudio, imao jednu priliku, još jednu kreirao za suigrače, no “Vučica” jednostavno nije mogla do gola u ovom susretu.

Dodajmo da je Cristiano Ronaldo postao prvi igrač koji je zabio 40 golova u eliminacijskoj fazi Lige prvaka, a izjednačio se s Xavijem po broju nastupa u toj fazi (56 utakmica).

U drugoj utakmici dana Wolfsburg je slavio u gostima protiv Genta sa 3:2. Draxler je zabio dva gola, a Kruse jedan za 0:3, a onda su pred kraj Kums i Coulibaly smanjili rezultat i ostavili kakvu takvu nadu belhijskom prvaku, premda su momci iz “Vučjeg” grada poput Reala veliki favoriti za prolaz u četvrtzavršnicu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});