fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Na krilima Caktaša i Bašića Hajduk stigao do novog trijumfa nad Slavijom iz Sofije

Autor: Dnevno.ba

SOFIJA - Nogometaši Hajduka svladali su Slaviju iz Sofije i u uzvratnom dvoboju 2. pretkola Europske lige i na taj način izborili sljedeću fazu natjecanja gdje će po svemu sudeći igrati sa FCSB s obzirom da Rumunji kasnije večeras u Bukureštu brane prednost od 2:0 iz prve utakmice s Rudarom iz Velenja.

Nakon splitskih 1:0 “Majstori s mora” ovaj put su rezultatom 3:2 pobijedili Bugare premda nije krenulo obećavajuće, jer je bh reprezentativac Dino Beširović već u 5. minuti napustio igru zbog ozljede. Zamijenio ga je Stanko Jurić i upravo je taj igrač doveo Splićane u početnu prednost sredinom prvoga poluvremena kada Toma Bašić s desne strane ubacuje, a Jurić pravi korak natrag, slijedi trzaj glavom i efektan pogodak s mjesta izvođenja jedanaesterca.

A upravo su domaćini iz kaznenoga udarca izjednačili u završnici prvih 45 minuta kada je Mijo Caktaš u svome šesnaestercu bespotrebno “pokosio” jednog suparničkog igrača. Galin Ivanov je vratara Ljubića poslao u njegovu lijevu, a loptu od vratnice u desni dio gola i Slavia je iz “ničega” poravnala na 1:1.

Nakon desetak minuta igre u nastavku dvoboja Uzunov je igrao rukom ispred svoga gola, pa je sudac ovaj puta pokazao za Splićane na bijelu točku, a Mijo Caktaš majstorski pogodio za novo vodstvo Hajduka.

Ipak, dvadesetak minuta prije kraja Georgi Yomov poravnava na 2:2. Ljubić je zaustavio prvi udarac suparničkih igrača, ali se lopta odbila Yomovu, a ovaj pogodio za novo izjednačenje. Imali su u završnih deset minuta igrači Slavije stopostotnu priliku i za potpun preokret, ali je Ljubić sjajno obranio, a potom je na drugoj strani pao još jedan pogodak.

Toma Bašić je ubacio iz prekida s lijeve strane, a Mijo Caktaš utrčao u sredinu, prvi došao na loptu i pogodio suprotni kut za Hajdukovih 3:2 u Bugarskoj, odnosno sveukupno 4:2 i 3. pretkolo Europske lige.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});