fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NOVI ŠOK ZA ŽELJU: GOŠK odnio puni plijen s Grbavice!

Autor: ScSport.ba

SARAJEVO - Četvrtu utakmicu zaredom, računajući i susret Kupa protiv Širokog Brijega, Željezničar nije osjetio slast pobjede, iako je djelovalo da je upravo utakmica protiv GOŠK-a na Grbavici idealna prilika za izlazak iz krize.

No, Gabeljani su imali potpuno drugu ideju, sa novim šefom stručnog stožera Matom Neretljakom došli su u Sarajevo da se nadigravaju sa “Plavima”, umjesto da tvrdim bunkerom pokušaju izvući “nulu”.

Hrabrost se gostima isplatila, osvojili su velika tri boda, dok je noćna mora Željezničara, koji je i u ovom susretu pokazao frapantan nedostatak mašte i kvaliteta, nastavljena.

Uvodne minute protiču bez velikih uzbuđenja, uz nešto veću terensku inicijativu domaćih. Ipak, daleko od toga da je GOŠK djelovao inferiorno, čak su Gabeljani propustili kazniti dvije velike greške Željine obrane. No, konkretniji pristup isplatio im se u 27. minuti, kada Đajić glavom pogađa suprotni kut Željinog gola, nakon centaršuta Vege iz kornera.

Domaći su nastavili mučiti loptu i sebe, ali nisu uspjevali do kraja poluvremena napraviti dobru priliku.

U istom tonu odigran je i nastavak susreta. Željezničar je, istina, djelovao nešto agresivnije, vršio pritisak, ali i dalje nije uspjevao ozbiljnije ugroziti vratara gostiju Kozića.

Na koncu su uspjeli Plavi izjednačiti u 84. minuti, sa bijele točke je bio precizan Krpić. Prethodno je povučen Dacić, ali uz veliko pitanje da li je prekršaj nastao u šesnaestercu. Odluka suca Sabrije Topalovića o kojoj će se još dugo pričati.

No, u sudačkoj nadoknadi penal za GOŠK! Oboren je Kulović, a rezervista Ramić s bijele točke donosi veliki trijumf gostima!

Igrači Željezničara uz zvižduke su ispraćeni u svlačionicu. GOŠK je vlastitu krizu ugasio velikim uspjehom, dok je u Željezničaru agonija nastavljena na najgori mogući način, porazom na domaćem terenu od momčadi iz donjeg dijela poretka.

Željezničar – GOŠK 1:2 (Krpić 84. pen – Đajić 27., Ramić 94. pen)

SARAJEVO – Stadion Grbavica. Sudac: Sabrija Topalović (Zenica): Utakmica 12. kola PL BiH: Željezničar – GOŠK 1:2 (0:1). Strijeli: Krpić u 84. za Željezničar, Đajić u 27. i Ramić u 94. za GOŠK.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Bogičević, Osmanković, E. Šehić, Stevanović, Čurjurić (Dacić), Blagojević, Šabanadžović (Hajdarević), Zajmović, Zec, Krpić. Šef stručnoga stožera: Milomir Odović.

GOŠK: Kozić, Čolić, Karamarko, Ereiz, Aletić (Zolj), Kulović, Đajić, Vego, Hasanović (Anković), Kovačić, Hajdarević (Ramić). Šef stručnoga stožera. Mato Neretljak.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});